Seyahat
28 Kas 2017 16:09
Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:34
Uzak Doğu tatili için ipuçları
Gizemli bir dünya, kendine özgü bir mimari ve fantastik yemekler... Uzak Doğu size bambaşka bir hayat sunuyor. Peki orada ne yapılır? İşte yanıtı...
1- Uzak Doğu Ülkeleri Hangileridir?
2- Bahar aylarında Japonya bir başka güzel
Eğer mart ve mayıs arası bir tarihte Japonya‘ya giderseniz, ülkenin simgelerinden biri olan muhteşem Sakura'ların, yani kiraz ağaçlarının her yerde açmasına tanık olabilir, baharı bu güzellikler arasında dolu dolu hissedebilirsiniz. Burada hemen bir hatırlatma yapmak gerekiyor. Seyahatinizi nisan sonu ve mayıs başı arasında yer alan “Altın Hafta” ya denk getirmemeye çalışın. Çünkü yoğunluktan rezervasyon yaptırmanız zorlaşabilir.
3- Yaz aylarında Uzak Doğu'ya gidilir
mi?
Haziran-Ağustos arası Uzak Doğu'da havalar sıcak olur. Bu sayede şehri ve sahilleri rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Ama erken rezervasyon yaptırmazsanız bu yoğun turist mevsiminde yer bulamayabilirsiniz. Bu arada Şangay, Beijing gibi şehirlerin yazın dayanılmaz sıcak olduğunu da hatırlatmakta fayda var. Bu şehirlere gitmek için sonbaharı tercih edebilirsiniz.
4- Lokal Sim Kart ve Hatta Telefon
Kullanın
Gittiğiniz ülkede basit bir telefon ya da sadece sim kart alarak ekonomik yoldan haberleşme sağlayabilirsiniz. Turla gittiyseniz ve zaman zaman gruptan ayrılıp tek başınıza şehri keşfetmeye çıkacaksanız; bu telefon çok işinize yarayabilir. Özellikle de seyahatiniz iki hafta veya daha uzun sürecekse bu konu ihmale gelmez.
5- Gezecek Birkaç Ülke Seçin
Uzak olan Doğu'ya gitmişken eğer vaktiniz ve imkanınız varsa birkaç ülke görmeyi programınıza ekleyebilirsiniz. Örneğin Vietnam, Endonezya ve Kamboçya ülkelerini kapsayan bir rota çizebilirsiniz. Haritada birbirine yakın olan ülkeleri seçmeye dikkat edin. Çünkü bazılarının arasındaki mesafe uçakla yedi saati bulabiliyor.
6- Uzak Doğu'ya Giderken Neler Götürmek
Gerekir?
Uzak Doğu kültürünün önemli bir parçası olan tapınakları gezmek istiyorsanız, yanınızda omuzlarınızı, dizlerinizi örtecek bir örtü ya da uzun giysiler bulundurun. Herhangi bir kaza veya hastalığa karşı bir ilk yardım seti oluşturmakta da fayda var. İçinde yara bandı, ağrı kesici hap, farklı yemekler nedeniyle olası mide bozuklukları için ilaç gibi şeyler olabilir. Şemsiye ve mevsime göre hafif bir yağmurluk da çok işinize yarayabilir.
7- Aşı olmak gerekir mi, sağlık önlemleri ne
olmalı?
Uzak Doğu'ya gitmeden önce doktora danışıp gereken aşıları olmayı ihmal etmemek gerekir. Bu ülkelere gidecek olanlara tavsiye edilen aşı listesini mutlaka öğrenin. Çünkü gereken önlemleri almazsanız, ülkemize oldukça uzak olan bu coğrafyaya özgü mikroplardan etkilenebilirsiniz. Paslı nesnelere karşı tetanoz aşısı olmak önemli. Ayrıca haşere kovucu da alırsanız, sıtma riskine karşı da önlem almış olursunuz.
8- Uzak Doğu Kültürünü Keşfedin
Özgün gelenekleri olan Uzak Doğu'ya gidip o kültüre ait bir şeyler öğrenmemek olmaz. Mesela kısa yoga kurslarına katılabilir, özel masajlardan yaptırabilir ya da gittiğiniz ülkenin özel ritüellerini gözlemleyebilirsiniz.