Konut Haberleri
18 Eki 2012 13:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:05

Sürdürülebilir iş dünyasının yol haritası Yeşil İş 2012’de çizildi

18-19 Ekim tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımıyla İstanbul Swissotel’de gerçekleşen Yeşil İş 2012’de “Sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş” konusu ele alındı.

Sürdürülebilir iş dünyasının yol haritası Yeşil İş 2012’de çizildi

18-19 Ekim tarihlerinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılımıyla İstanbul Swissotel’de gerçekleşen Yeşil İş 2012’de “Sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş” konusu ele alındı. Konferansın birçok farklı sektörü ilgilendiren ve disiplinlerarası bir yaklaşımla hazırlanan programı kapsamında, alanında yetkin 100’e yakın konuşmacı katılımcılara seslendi. Türkiye’nin en güçlü sürdürülebilir iş platformu olarak kabul edilen Yeşil İş 2012’de sürdürülebilir iş dünyasının inşası için ihtiyaç duyulan sonuç odaklı yaklaşımlar ve yeni iş fırsatları paylaşıldı.

İstanbul 18 Ekim 2012- Yeşil İş-Green Business 2012,  iş dünyasında sürdürülebilir iş modellerine geçişi hızlandırmak ve sektörel çözümlerle ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından bu sene 18 - 19 Ekim tarihlerinde dördüncü kez düzenlendi. T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla gerçekleşen konferans, hem dünyada hem de ülkemizde sürdürülebilir gelecek için sürdürülebilir iş modelleri yaratmak adına çalışmalar yapan, konuya duyarlı birçok ünlü yönetici, fikir önderi, akademisyen, kamu görevlisi, sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve medya mensubunu İstanbul Swissotel’de bir araya getirdi.

 

Schneider Electric’in stratejik çözüm ortaklığında düzenlenen ve diğer çözüm ortakları arasında BASF, TSKB, Unilever Türkiye gibi şirketlerin bulunduğu Yeşil İş – Green Business 2012,  kamu-özel sektör paydaşlığının önemine vurgu yapan ve birçok farklı sektördeki sürdürülebilirlik çalışmalarına odaklanan programıyla sürdürülebilirlik alanındaki yeni fırsatları ve iş modellerini katılımcılarla paylaştı. Konferans programı, sürdürülebilir iş modelleri, sürdürebilir iş finansman modelleri, kurumlarda karbon yönetimi, yenilenebilir enerji, yeşil istihdam, sürdürülebilir şehirler, sürdürülebilir tüketim, sürdürülebilir tarım, sürdürülebilir turizm, enerji verimliliği yönetimi, yeşil tesisler ve sürdürülebilir belediyeler gibi birçok konu başlığını 100’e yakın konuşmacı ve 40’ın üstünde oturumla ayrıntılarıyla ele aldı.

 

Konferansın açılışında konuşma yapan T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin son 10 yılda sürdürülebilir yatırımlar alanında büyük yol kat ettiğinin altını çizerek, “Bugün Türkiye’nin kullandığı enerjinin %25’i yenilenebilir kaynaklardan elde ediliyor” dedi. Yıldız, enerji sektörünün kalkınma ve büyüme hedeflerini yeşil iş anlayışı çerçevesinde ele aldıklarına ve çocuklara bugün yaşadığımızdan daha iyi bir dünya bırakmaya kararlı olduklarına vurgu yaptı.

 

Konferansta söz alan Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Onay, “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz ve tüm bu süreçte çözüm ortaklarımız ve katılımcılar ile birlikte yarattığımız bu güçlü sürdürülebilirlik platformununun ülkemizde sürdürülebilir iş modellerine geçiş için çok önemli bir görev üstlendiğine inanıyoruz” şeklinde konuşurken; “Rio +20’nin Türkiye Yansımaları” başlıklı oturumun moderatörlüğünü üstlenen enerji danışmanı ve Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sungur Bursa ise, sürdürülebilirlik kavramının  çevre ve sosyal sorumluluğun ötesinde bir üst kavram olarak  iş dünyasının gündeminde olması gerektiğini belirtti.

 

Sürdürülebilirlik liderleri ağırlandı

Sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalarıyla dünya çapında tanınan birçok konuşmacıyı ağırlayan konferansta; “insanların çöpe bakış açısını ve sürdürülebilirliğin tarihini değiştiren isim” olarak ünlenen, Terracycle şirketinin kurucusu genç dahi girişimci Tom Szaky, dünya çapında bir sürdürülebilirlik lideri olarak tanınan The Guardian Sustainable Business Genel Yayın Yönetmeni Jo Confino, CNN’de yaptığı programlarla ismini duyuran ve güneş enerji çalışmalarına katkısı nedeniyle ABD İklim Enstitüsü Ödülü sahibi olan Jeremy Leggett’in yanı sıra, sürdürülebilirlik raporlamasına standart oluşturan ve küresel sürdürülebilir ekonomiye yönelik vizyonuyla en etkili uluslararası organizasyon olan Global Reporting Initiative-GRI’ın İletişim Direktörü Marjolein Baghuis gibi isimler de söz aldı. Sürdürülebilir yaşam ve tüketim konusunda sıra dışı fikirleriyle tanınan sürdürülebilirlik danışmanı Julia Hailes ile kamu ve iş dünyası için geliştirdiği reformlarla adından söz ettiren sürdürülebilirlik lideri Terry A’Hearn da konferansta katılımcılara seslenen önemli konuşmacılar arasında yer aldı.

 

Türkiye’den de birçok üst düzey yetkilinin konuşmacı olarak katıldığı konferansta; Schneider Electric Balkanlar ve Orta Doğu Bölgesi Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Turhan Turhangil; Unilever Türkiye Gıdadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin; BASF Business Center Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Başkanı ve BASF Türk CEO’su Volker Hammes; SKD Başkanı ve Coca Cola Türkiye – Kafkasya Bölüm Başkanı Galya Molinas, TSKB Kurumsal Pazarlama ve Kurumsal Finansmandan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burak Akgüç; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Prof. Dr. Melsa Ararat ve Murat Sungur Bursa gibi isimler söz aldı.

Konferansın karbon ayak izi silindi!

Bu sene İclal Aydın, Kürşat Başar ve Toprak Sergen gibi sürpriz konukların da katılımıyla renklenen Yeşil İş  - Green Business 2012, “Karbon Nötr Konferans’’ olarak organize edildi. Yeşil İş - Green Business Konferansı süresince ortaya çıkan CO2 emisyonları hesaplanarak konferansın karbon ayak izi silindi.