Sektörel
17 Mayıs 2013 15:20
Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:25
Seranova Seramik plaketle ödüllendirildi!
Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyonda, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en yüksek primi ödeyen ve kuruma borcu olmayan Seranova Seramik plaketle ödüllendirildi
Sosyal Güvenlik Kurumu Uşak İl Müdürlüğü'nün 13-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlediği Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında, 2012 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'na en yüksek prim ödeyen ve kuruma borcu olmayan ilk 10 özel kuruluş arasında yer alan Seranova Seramik plaketle ödüllendirildi.
Uşak il protokolunun katılımlarıyla düzenlenen organizasyonun plaket töreninde, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en yüksek primi ödeyen ve borcu olmayan 5'inci firma olarak açıklanan Seranova Seramik'in İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet BAYRAKTAR, kurum adına plaketi Uşak Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat KÖMÜRCÜ'nün elinden aldı. Törende yaptığı konuşmada BAYRAKTAR, Seranova bünyesinde 482 kişiye istihdam sağlandığını belirterek Sosyal Güvenlik Kurumu'na 2012 yılında ödenen primin 4.200.651,76 TL olduğunu ifade etti.
Büyük bir atılıma imza attı
Türkiye'nin önde gelen seramik kuruluşları arasında yer alan Seranova, 2013 yılında yeniden yapılanma sürecini tamamlayarak büyük bir atılım gerçekleştirdi. Kurumsal açıdan yenilenen ve satış sonrası hizmet anlayışında fark yaratarak hizmet kalitesini daha da yükselten Seranova, üretiminin yüzde 35'ini ihracata yönelik gerçekleştirirken, 2013 yılında bu oranı yüzde 50 hedefine çıkardığını açıklamıştı.
SERANOVA - 2000 yılında yatırımlarını tamamlayarak üretime başlayan Seranova Seramik, ilk yıllarda 2 milyon m2/yıl olan üretim kapasitesini yeni yatırımlarla 11 milyon m2/yıl'a çıkarttı. Seramik sektöründeki yenilikleri hayata geçiren Seranova Seramik, gerek iç gerekse dış pazarlarda aranılan marka olma özelliğini sürdürülebilir kılmak için sürekli gelişimi ve büyümeyi hedeflemektedir. Uşak'ta 50.000 m²'si kapalı, 480.000 m2 açık, toplam 530.000 m²'lik bir alanda yer ve duvar karoları üreten Seranova Seramik,6 milyon m² yer ve 5 milyon m² duvar olmak üzere toplam 11 milyon m²'lik üretim kapasitesine sahip bulunmaktadır. Yer seramiğinde tek pişirim, duvar seramiğinde hızlı çift pişirim teknolojisini kullanan Seranova Seramik, 2013 yılını atılım ve yenilenme dönemi olarak belirlemiş ve bu doğrultuda yaptığı çalışmalar sonunda makine parkına digital baskı sistemleri, parlatma ve kareleme hatları ile gövde boyama sistemleri ilave etmiştir. Parlatma hatlarında nano teknolojisi ile korunmuş, kesinlikle leke tutmayan ürünler üretilmektedir. Bunun yanında 80 cm. boyundaki ürünlere baskı yapabilen dekorlu üretim tesisi ile mozaik ve süpergelik tesisleri de mevcut bulunmaktadır. Yer ve duvar karolarında TS EN 14411 standardına uygun üretim gerçekleştirmektedir. Üretiminin en az yüzde 35'ini ihracata yönelik olarak planlayan ve bu plan doğrultusunda ihracat yapan Seranova Seramik, seramik ürünlerinin Avrupa ülkelerinde serbest dolaşımını sağlayan CE işaretleme deklarasyonunda ilk bulunan kuruluş olma özelliğine sahiptir. Seranova Seramik, üretimde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'ni, çevreye duyarlılığının gereği olarak ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'ni uygulamaktadır. 2012-2013 yılları arasında gerçekleştirdiği büyük dönüşüm ve yenilikçi vizyonuyla faaliyetlerini Seranova adıyla sürdürme kararı alan kuruluş, dünya ülkelerinde parlayan bir Türk markası olmayı hedeflemektedir.