Konut Haberleri
27 Ağu 2015 16:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:14

Kağıthane'nin yüzde 40'ı dönüşümle yenilendi

Kentsel dönüşümün etkisiyle Kağıthane, son 10 yılda hızla sanayi kimliğinden sıyrılarak 7 gün 24 saat yaşayan ilçe kimliğine kavuşturuldu.

Kağıthane'nin yüzde 40'ı dönüşümle yenilendi
Eski fabrikaların yerinde yeni yaşam merkezlerinin yükseldiği Kağıthane'de şu ana kadar 180 bin yapı stokunun yüzde 40’ı kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi. Kentsel dönüşümün en hızlı ve en yoğun yaşandığı ilçeler arasında yer alan Kağıthane’de 80 bin bağımsız konutta yaşayan 240 bin kişi dönüşüm ile birlikte depreme dayanıklı modern evlerine kavuştu.

İSTANBUL'UN YENİ İŞ MERKEZİ

Çevre düzenlenmesi ve tarihi projeleriyle birlikte çehresini yenileyerek şehrin yeni iş merkezlerinden biri haline gelen Kağıthane’de, kentsel dönüşüm sayesinde istihdam olanakları da hızla artmış oldu. İlçenin merkezinde yeşil alan ve parklara geniş yer ayrılırken özellikle ticari gayrimenkul projelerinin ağırlık kazandığı Kağıthane’nin çok kısa bir zamanda İstanbul’un yeni iş merkezi olması bekleniyor.

"KAĞITHANE ZEMİNİ SAĞLAM"

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, yaptıkları yeni imar planlarıyla herhangi bir alanı değil, bütün bölgeyi kentsel dönüşüm projesi içerisine aldıklarını ifade etti. Başkan Kılıç, “Kentsel dönüşüm çalışmalarını, gecekondu önleme bölgelerinin oluşturulması, fabrikaların ilçe merkezinden kaldırılması, komşuların birleşerek binaların ada bazında dönüştürülmesi yöntemlerini izleyerek yürütüyoruz” dedi.

Kağıthane’de, Hamidiye ve Arıcılar da birer, Seyrantepe Mahallesi’nde iki gecekondu önleme bölgesi oluşturulduğu bilgisini veren Başkan Kılıç, ilçenin zemin olarak sağlam bir yapıya sahip olduğunu dile getirdi. Kağıthane bölgesinin zemininin sağlam olduğunu yineleyen Kılıç, "Binaları da yenileyip sağlamlaştırarak, bölgemizin tamamını güvenilir kılmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

"ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA KAĞITHANE’YE ÜNİVERSİTE VE KOLEJ KAZANDIRDIK"

Sanayi tesislerine ilişkin açıklamalarda da bulunan Kılıç, "Sanayi tesisleri günümüzde şehir merkezlerinde gürültü, görüntü ve koku kirliliği getiriyordu. Dönüşümle buraları tasfiye ettik. Kapatılan fabrikaların imara açık alanlarında dönüşüm çalışmalarına başladık. İmarı olmayan yerleri de sosyal aktivite alanlarına dönüştürdük. Eski fabrikaların yüzde 50’sini eğitim, bilişim, teknoloji merkezi haline getirdik. Kalan bölümler de bu merkezlere destek ofis alanları olarak kullanılacak. Yapılan bu çalışmalarla Kağıthane’ye iki yeni kolej ve üniversite kazandırdık" ifadelerini kullandı.

"DEPREMİ KAĞITHANE'DE YAŞADIK"

Kılıç, 17 Ağustos Marmara depreminden birçok ders çıkardıklarına dikkat çekerek, "Depremi Kağıthane’de yaşadık. Depremin getirdiği yıkımlar ve acılar bize büyük bir ders oldu. Olası bir depremde aynı acıların Kağıthane’de yaşanmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.