Hava kompresör fiyatları ve Atlas Kompresör teknik servisi
İşletmeler tarafından çok tercih edilen pistonlu kompresörlerin çalışma şekilleri atmosfer gazının emilerek kuru hava filtresinde temizlenmesi ve emme sübaplarından geçtikten sonra, pistonun üzerinde bulunan üst ölü noktaya hareketiyle basma subapları tarafından sıkıştırılarak meydana gelir.
Kafa bloğu, elektrik motoru ve kayış - kaynak sistemi yardımı ile gerçekleştirilir. Kafa bloğu, makina içindeki pistonlarla silindirler arasında ve krank ana ile yatak rulmanlarının yağlanmasıyla birlikte denenmiş markalar tarafından özel bir şekilde üretilmiş yağlama sistemi ile yağlanmaktadırlar. Hava kompresör fiyatları atlas-kompresör.com adresi ile iletişime geçiniz. Hava kurutucu ürünleri içinde irtibata geçebilirsiniz.
Pistonlu kompresör eğer tek kademeli ise basma subapları tarafından basılan basınçlı hava, kollektör yardımı ile toplanır ve çekvalf sisteminden geçirilerek hava deposuna yönlendirilir. Çekvalf, pistonlu kompresör içinde depoda bulunan basınçlı havanın geri dönüşümünü engeller. Duruş anında kollektör ve pistonlar üzerinde kalan basınçlı havanın dışarıya verilmesiyle basınç otomatiği bazı modellerde gerçekleşirken, bazı modellerde de seleonid alf kullanılır. Pistonlu kompresörün tek kademeli olmadığı durumlarda ise alçak basınç kademelerinin bastığı hava ikinci ya da üçüncü kademeye geçerek ara soğutucu sistemden geçer ve yine kollektörde toplanarak hava deposuna aktarılır. Kompresör servisi ve Kompresör tamiri için Atlas Kompresör ile iletişime geçebilirsiniz.
Depo içinde bulunan atmosfer gazındaki su buharı, depo altındaki su tahliye vanaları ile atılır. İçerde nemi tutulan hava da kullanıma sunulmuş olur. İhtiyacınız olduğu takdirde kompresör, nem ve su rahatsızlığı bulunan işletmelerde de basınçlı hava kurutucusu olarak kullanılabilir. Pistonlu kompresörler elektrik motoru ile çalışır ve endüstride en yaygın kullanılan kompresör türüdür. İnşaat ve yol yapımları için kullanılan kompresörler, arabaların üzerine takılarak benzin ya da dizel motoru ile çalışabilmektedir. Pistonlu kompresörün önemli parçaları; gövde, krank mili, piston, piston kolu, emme ve egzoz subapları ve silindirdir. 56 bara kadar bulunan basınçlar için tek kademeli pistonlu kompresör kullanımı yeterli olacaktır; fakat daha çok yüksek basınçlara ihtiyaç duyulduğu takdirde iki veya üç kademeli kompresörler kullanılabilir. Makina içinde yağlanmayı etkileyebilecek sıcaklık sorunlarını önlemek için kompresör içerisine soğutma düzeneği yerleştirilir. Su veya hava soğutmalı ısı değiştiricisinden bu şekilde de faydalanabilirsiniz. Kompresörlerin düzeneğinde silindirlerin diziliş biçimi çok çeşitlidir. Fakat birçoğunda art soğutucu dışında bir de ek soğutma kademesi bulunur. Kullanacağınız makinanın büyüklüğüne ve iç özelliklerine göre hava ya da suyla sağlanabilir.