Konut Haberleri
26 Mayıs 2012 05:53
Son Güncelleme: 09 Oca 2019 23:28
Hatay dönüşümle gecekondulardan kurtulacak!
Tennioğlu İnşaat'ın sahibi mimar Müfit Tennioğlu, 1980 yılından beri inşaat ve proje çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Türkiye'nin çeşitli illerinde eski adı SSK yeni adı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olan kurumun hastane ve güvenlik kurumu binalarını yaptık. 2008 yılında Çanakkale'de SGK binasını gününden önce bitirerek devlet tarafından plaket ile ödüllendirildik" dedi
Tennioğlu İnşaat'ın sahibi mimar Müfit Tennioğlu, 1980 yılından beri inşaat ve proje çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Türkiye'nin çeşitli illerinde eski adı SSK yeni adı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olan kurumun hastane ve güvenlik kurumu binalarını yaptık. 2008 yılında Çanakkale'de SGK binasını gününden önce bitirerek devlet tarafından plaket ile ödüllendirildik" dedi.
Hatay'da kooperatif ve bina inşaatları da yaptıklarını belirten Tennioğlu, "2010 yılında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası bina inşaatının proje ve inşaatını yaptık. Devam eden projeler toplu konut projesi, Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun ek kampus inşaatı projesi ve yeni kurulan İskenderun Denizcilik Fakültesi Bina projeleri" şeklinde konuştu. Hatay'da bugüne kadar yapılan planlamalarda uzun yıllardır mevcut haliyle gecekondu oranının çok olduğunu söyleyen Tennioğlu, "Geçen sene Valimiz Celalettin Lekesiz'in başlatmış olduğu yeni imar düzeni ile ilgili 1/25000'lik plan çalışmaları tamamlandı ve tasdik edildi. Bu plana göre Hatay'ın bütün ilçeleri ve beldeleri yeniden planlandı ve en önemlisi kentsel dönüşüm projeleri hazırlama aşamasına getirildi. Hızlı bir şekilde Hatay'da bulunan belediyeler bu plan çalışmalarını başlattı. İleriki yıllarda Hatay Türkiye'nin en güzide yerlerinden birisi olacak" diye konuştu.
Tarihi kent
Çocuklarıyla birlikte işine devam ettiğini söyleyen Tennioğlu, "Çocuklarım mimar Ufuk Tennioğlu ve inşaat mühendisi Deniz Tennioğlu" dedi. "Tarihi bir kent olan Antakya ve İskenderun tarihte ilk kurulan dünya şehirlerinden bir tanesi" diyen Tennioğlu şunları söyledi: "Dünyada çok az yerde görülen 4 dini barındırdığı insan toplulukları günümüze kadar iç içe yaşamışlar, barış ve kardeşlik içinde hayatlarını devam ettirmişler. Cami, kilise, sinagog ve bir sürü ibadet yerlerinin yan yana olduklarını bu kentlerimizde görmek mümkün. Mimari olarak günümüze bunlarla ilgili mahalleler caddeler miras kalmış. Biz mimarlara düşen görevde bunları korumak ve ileriye taşımak."
Milliyet Business