Dekorasyon
29 Oca 2013 13:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:15

Ev fiyatına 100 bin dolara oturma grubu

MOBSAD, İstanbul Mobilya Fuarı'nda ilklere imza atıyor, hedef dünyada ilk beşe girmek

Ev fiyatına 100 bin dolara oturma grubu

Katma değerli ürünleriyle ihracat gerçekleştirerek ülkeye ciddi döviz girdisi sağlayan Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), Dünya ve Türkiye’de bir ilk olan konsept stant çalışması, trendleri belirleyen koleksiyonları ve yeni projeleriyle İstanbul Mobilya Fuarı’na (İMOB) damgasını vuruyor. MOBSAD standlarında 100 bin dolara oturma grubu ve yatak sinema ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor

 

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) 2013’te konsept stand çalışmasıyla Dünyada ve Türkiye’de bir ilke imza atıyor.

Dünya Mobilya Sektörü, Türkiye’nin dünyaya açılan mobilya vitrini İMOB 2013’te 29 Ocak-2 Şubat tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi/CNR Expo’da buluşuyor. Katma değerli ürünleriyle ihracat gerçekleştirerek, ülkeye ciddi döviz girdisi sağlayan MOBSAD, mobilya dünyasına dair son trendleri yansıtan klasik-avangart, modern-avangart, modern, aksesuar ve tekstil koleksiyonları ile fuarda adeta şov yapıyor. Yedi yıldır fuarda tüm üyeleri ile birlikte İstanbul Fuar Merkezi/CNR Expo 5’inci Hol’de İMOB fuarına katılan MOBSAD bu yıl çok farklı ve yenilikçi yüzüyle fuara damgasını vuruyor. Zanaatkar güç birliğinin somut biçimi olan konsept stant çalışmasını dünyada ve ülkemizde ilk defa MOBSAD tüm salona yayarak uyguluyor. MODSAD üyelerinin standlarında fuarın en pahalı ve farklı ürünleri de sergileniyor. Ev fiyatına 100 bin dolara oturma grupları satışa sunulurken, yattığınız yerde sinema izlemenin keyfine varacağınız yatak sinema da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

 

Dernek bu yıl ikram alanlarından karşılama-ağırlama bölgelerine, zemin halılarından tavan örtülerine kadar aynı konsepti uyguladığı yedi bin metrekareyi aşan MOBSAD salonu olarak bilinen Hall 5’te bir marka kimliğiyle yer alıyor. Kişiye özel-butik üretim de yapan firmalar ev, villa, otel, köşk, saray ve residence tarzı alanlara özel geliştirdikleri proje çözümleri ile inşaat firmalarının da yurt içi ve yurt dışında en güvenilir partner oluyorlar. Bu bağlamda contract furniture kavramının çıtasını yükselten üye firmalar arasında mutfak, banyo, ofis, bebe-genç mobilyası alanında da yetkinlikleri ile öne çıkan pek çok firma özellikle ihracatımıza büyük katkı yapıyor.

 

2023 ihracat hedefi dünyada ilk beşe girmek

 

Türkiye mobilya sektörünün iki milyar dolarlık ihracatı, ithalatının iki katı yapısı ile ülkemize döviz kazandıran ve dış açık verdirmeyen istihdam dostu bir sektör olduğunu belirten MOBSAD Başkanı Engin Küçük 2023 yılında ihracat hedeflerinin dünyada ilk beşe girmek olduğunu  vurguladı.  Sektörel Dış Ticaret Şirketi ile tüm ihracat çalışmalarını bütüncül bir yaklaşımla ele alıp tek elden yürütmeyi planladıklarını, bölgesinde bir çekim merkezi olan Türkiye’nin tasarım üreten, trend belirleyen sektörü olan mobilyanın yolunun açık olduğunu söyleyen Küçük, “Yaklaşık 65 bin firması, 250 bini aşkın çalışanı ile dinamik, hızla gelişen, çevre kirliliğine yol açmayan örnek bir sektör olan mobilyanın en önemli kapılarından biri de bu fuardır. Brüt alanı 8 bin metrekareyi aşan Hall 5 içerisinde önceki yıllarda yakaladığımız başarıları yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Katılımcı 40 üye firması ile İMOB 2013’ü Türk mobilyasının prestij arenası haline taşıyacak derneğimiz, fuarın ikinci günü akşamı WOW Convention Center’da vereceği 1000 kişilik davetle sektörün önde gelen temsilcilerini buluşturacaktır. Bölgenin en büyük, dünyanın ilk beş mobilya fuarı arasına giren İMOB Türkiye’nin yurtdışındaki mobilya imajına da önemli katkı verir hale geldi. Uzun süredir kırmaya çalıştığımız ‘Çinli’den iyi, İtalyan’dan ucuz’ klişesi yerini ‘tasarım üreten, yüksek katma değerli mobilyada dünyanın en iyilerinden biri’ söylemine bıraktı” dedi.

 

Afrika pazarında iyi bir potansiyel var

 

En önemli ihracat pazarları olarak Irak, Libya, Almanya, Azerbaycan ve İran’ı gösteren Küçük, Pazar çeşitlendirmesine gittiklerini ve ihracatlarını sürekli olarak geliştirdiklerini de şu sözleriyle aktardı; “Mobilya sektörü Rusya başta olmak üzere eski Sovyet Cumhuriyetleri ve İran ve Irak ağırlıklı yakın coğrafyamız ile ihracatını geliştirmiştir. Kuzey Afrika ile orta vadede ciddi imkanlar vadeden Nijerya, Güney Afrika gibi bölgesel önemi olan ülkeler ise ihracat beklentilerimizin artarak gerçekleşmesinde büyük rol oynadı. İhmal edilmemesi gereken iki pazar olan Hindistan ile Kuzey Amerika’ya yönelik hedeflerimizde ilerliyoruz. Dünya’nın en büyük mobilya ithalatçısı olan ABD pazarı hakkında özel bir proje yürüten MOBSAD ilk etapta bir lojistik üssü kurarak, bölgesel penetrasyon yoluyla ihracatımızın bir miktar yönünü buraya kaydırma çalışmalarını sürdürüyor. Lojistik merkezi çalışmalarımızı ABD/Kuzey Amerika pazarı için sürdürürken yakın coğrafyamızdan Dubai, Moskova ve Bakü örneklerinde gördüğümüz pratik uygulamalarımız üyelerimiz açısından gerekli lojistik katkıları sağlıyor.”

 

Fuara katılan 300’ü aşkın firma ve 1000’den fazla marka, bu yıl 100 bin ziyaretçiyi hedefleyen İMOB 2013 aracılığıyla iş alanlarını genişletiyor. Toplam dokuz salondaki İMOB 2013, Türk markalarının dünyaya sunulan vitrini olurken, Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya uçsuz bucaksız bir coğrafyadaki mobilya profesyonellerinin her yıl merakla beklediği fuar olma ayrıcalığı taşıyor.

 

MOBİLYA SANAYİ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ-MOBSAD

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), Türk mobilya sektörünün sorunlarının, mobilyacıların birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleriyle çözüme kavuşacağı inancının neticesinde ortaya çıkmıştır. MOBSAD, sektörün sorunlarının çözümünde “ben de varım” diyen herkesi çatısı altında toplamayı hedeflemektedir.

Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD), sektörün sorunlarını yakından bilen ve bu sorunların çözümünü mobilyacıların birlik ve beraberliğinde arayan 18 mobilyacı tarafından Haziran 2006’da kurulan bir sivil toplum oluşumudur. MOBSAD, ülkemizin en önemli sektörü olma potansiyelini barındıran mobilya sektörünün gücünü ortaya çıkartmayı ve Türk mobilya sektörünün önünde bakir bir alan olarak duran mobilya pazarının kapılarını sonuna kadar Türk mobilyacılarına açmayı hedeflemektedir. MOBSAD bugüne kadar tekstil ve otomotiv gibi sektörlerin gerisinde kalan mobilya sektörünü, Türk ekonomisinin parlayan yıldızına dönüştürmek; küçük ve orta ölçekli işletmeleri bir araya getirerek ihracat, pazarlama, tasarım ve AR-GE çalışmaları konusunda önemli bir güç birliği oluşturmak ve Türk mobilya sektörünün artık uluslararası pazarlarda gerçek bir ‘marka’ haline getirmek için yola çıkmıştır.