Css Legal: Ankara Anlaşması Vizesi İle İngiltere’de Emlak Sektöründe Kaçırılmaz Fırsat!
Emlak sektöründe önemli bir yere sahip olan İngiltere’de, Ankara Anlaşması Vizesiyle bu sektördeki istediğiniz her alanda kendi işinizi kurma fırsatı yakalayabilirsiniz.
İngiltere’de inşaat sektörü içerisinde en güçlü bölgesel büyüme emlak sektöründe kaydedilmiştir. Emlak piyasası her geçen gün katlanarak büyümeye devam ederken, İngiltere Ankara Anlaşması vizesi de herkesi bu muazzam sektörden pay almaya davet ediyor. Birleşik Krallık’ta Ankara Anlaşması Vizesi ile emlak sektöründe kendi işinizi kurup, yerleşebilir; dahası sürekli oturum ve sonrasında vatandaşlık bile alabilirsiniz. 18 yaşından büyük her Türk vatandaşının başvurabileceği Ankara Antlaşması Vizesi gayrimenkul alanında kendi işinizi kurarak ve istediğiniz çalışma koşullarını yaratarak İngiltere’de yaşama fırsatı ve büyük miktarlarda kazanç elde etme potansiyeli sunuyor.
Bu sektörde gayrimenkul satışı ya da emlak danışmanlığı yapabilirsiniz. Emlak ofisi açabilir, danışmanlığınızı home office veya freelancer olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ankara Anlaşması Vizesi gayrimenkul sektörü ile ilgili detaylar bu yazıda!
İngiltere’de serbest meslek sahibi olarak iş kuran bireylerin sektördeki ortalama kazançları ilk sene için £15,000-£60,000 arasında değişebilmektedir. Elbette bu gelir, kişilerin alacağı komisyona ve Birleşik Krallık’ın bölgelerine göre değişiklik gösterecektir. İş kurabilmek için herhangi bir yeterliliğin aranmadığı gayrimenkul/emlak sektöründe eğitim almış, diploma sahibi, deneyim sahibi veya sektöre hâkim bireyler bu ücretlerin iki, üç katını da kazanabilecektir.
İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi başvuru işlemlerini daha önce İngiltere’de bulunmayan bireylerin başlatabileceği gibi, İngiltere’de halihazırda İngiltere Yerleşim Vizesi, İngiltere Öğrenci Vizesi, İngiltere Evlilik Vizesi, İngiltere İş Vizesi, İngiltere Ziyaretçi Vizesi, İngiltere Çalışma Vizesi, İngiltere Turist Vizesi gibi vize türleriyle bulunan kişiler de farkına vardıkları bir iş potansiyelini görerek bu vize türüne başvuru yapabilecektir.
Ankara Antlaşması Vizesi başvuru şartları diğer İngiltere vizesi türlerine göre oldukça farklıdır. Başvuru sahiplerinin yapacağı işe ve yaşam standartlarına göre değişen gerekli evraklar başvuru sırasında alanında uzman danışmanlardan profesyonel danışmanlık alınmasını gerektiriyor. İngiltere vizesi başvurularında uzman bir firmadan danışmanlık alınması, Ankara Anlaşması Vizesi başvuru sonucunun büyük oranda olumlu olmasını sağlamaktadır.
İngiltere vizesi türleri ve vize başvuruları alanında profesyonel CSS & Co Legal Services uzmanları başvuru sürecini kolaylaştırmakla kalmıyor, Ankara Anlaşması Vizesi başvuru prosedürlerinin başından sonuna kadar başvuru yapan bireylere bilgi ve danışmanlık verebiliyor. CSS Legal şikâyet edilen İngiltere’nin bu vizeyi vermedeki zorlukların aşılmasında uzmanları tarafından verdiği yönlendirmelerle binlerce başvuru sahibinin İngiltere’ye gidebilmesini sağlamaya devam etmektedir.
Ankara Anlaşması Vizesi başvuru şartlarının yüksek standartlar içermemesi hususunda aşağıdaki detayları inceleyebilirsiniz:
Sermaye
Başvuru sahiplerinin İngiltere’de evden/mobil olarak emlak danışmanlığı yapabilmesi için gereken minimum sermayenin £2,500, gayrimenkul ofisi açabilmek için gereken minimum sermaye miktarının ise £15,000 olması örnek olarak verilebilir. Herhangi bir üst limiti bulunmayan sermaye miktarınız işinizi nerede yapacağınız, ofisinizi nerede açacağınız veya yapacağınız iş için gerekli diğer giderlerin neler olabileceğine göre değişecektir. Kısaca; İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi ile yapacağınız işe, maddi yeterliliklerinize ve kurmak istediğiniz işin yöntemine göre sermayenizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz.
Çalışma Şekliniz
Evden (home office), mobil (freelance), var olan bir iş yerine ortak olarak, iş yeri açarak, herhangi bir işletmeyi devralarak ve daha birçok şekilde olabilecektir. Bunun için herhangi bir kısıtlama bulunmaması başvuru sahipleri için büyük bir avantaj olarak görülebilir.
İngilizce Dil Bilgisi
İngilizce bilme seviyeniz yapacağınız işin boyutuna göre değişmektedir. Herhangi bir sınavla kanıtlamanıza gerek bulunmayan İngilizce bilginizin İngiltere’de işinizi kurup sürdürebileceğiniz kadar olması yeterli olabilecektir. İngiltere’de başkalarına ihtiyaç duymayacağınız şekilde iletişim kurabileceğinizi ve işin gereklerine göre yeterli bir seviyede olduğunuzu göstermeniz vize alımını kolaylaştıran etmenler arasında gösterilebilir.
Mesleki Yeterlilik
İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi ile kurmak istediğiniz işin gereklerini bildiğinizi ve bu işi yapabilecek kapasiteye sahip olduğunuzu göstermeniz zorunlu olmamakla birlikte vize memurunun nezdinde güvenilir bir izlenim bırakmak açısından önemlidir. Diploma, eğitim veya staj sertifikaları, mesleki kurs belgeleri gibi evrakların bulunmasının yanı sıra daha önceden çalıştığınız iş yerlerinden alacağınız referans mektupları, açmış olduğunuz ofisler veya freelancer olarak yaptığınız işlerde edindiğiniz başarılar vb. bilgilerden birine sahip olmanız başvuruyu güçlendiren faktörler arasında sayılabilir. Diplomanız, eğitimleriniz veya çalışma deneyimleriniz ya da her ikisinin başvuru dosyasına eklenmesi maksimum seviyede başarılı bir başvuru yapabilmenizi sağlayacaktır.
Para Kazanma Potansiyeli & İş Planı
Yapacağınız işten para kazanabileceğinizi vize memuruna kanıtlamanız gereklidir. Başvuru dosyasında bulunması gereken pazar ve fiyat araştırmaları, rakip analizleri, nakit dönüşüm tabloları, bilanço ve projeksiyonlar, kar- zarar hesaplamaları gibi belgeleri içeren mantıklı ve gerçeğe uygun bir iş planının hazırlanması gerekir. Ankara Anlaşması Vizesi iş planı başvuru sahiplerinin iş kurma ve sürdürmede nasıl bir yol izleyeceğini gösterir. İş planının, kurulacak işe, kişilerin yeteneklerine, yaşam standartlarına ve işin sürdürülebilirliğine ilişkin bilgi ve düzenlemeleri içeren oldukça detaylı bir belge olduğu için gerçeğe uygun ve bireye özel olarak hazırlanması oldukça önemlidir. Aksi takdirde vize reddi ile karşılaşma ihtimali yükselecektir. CSS Legal yorum, analiz ve detaylı inceleme gerektiren iş planının (business plan) hazırlanması ve eksiksiz olması hususunda başvuru sahiplerine bilgi ve danışmanlık vermektedir.
Potansiyel Müşterilere Sahip Olmak
Emlak sektöründe iş kuran bireylerin potansiyel müşterilere sahip olması beklenmektedir. Müşterilerle yapılacak anlaşmalar, sözleşmeler, müşterilerle başvuru sahipleri arasında geçen yazışmalar gibi belgelerle müşterinizin bulunduğunu ispatlayabilirsiniz. Bazı başvuru sahipleri var olmayan kişileri veya aslında müşteri olmayacak kişilerle yaptığı gerçek olmayan yazışmaları göstererek vize almaya çalışmaktadır; fakat böyle bir durumun tespiti halinde vize reddi alabilir hatta vize başvuru yasağı bile alabilirsiniz.
Potansiyel müşterilere ulaşabileceğiniz çeşitli platformlar mevuttur. CSS & Co Legal Services uzmanlarından öğrenebileceğiniz bu sitelerden gerekli araştırmaları yapabilirsiniz.
Ankara Anlaşması Vizesi başvuru işlemlerine başlayacak olan bireylerin, öncelikle hangi işi nasıl yapacaklarına karar vermeleri gereklidir. Home office, mobil, iş yeri açarak, ortaklık kurarak, işletme devralarak gibi seçeneklerden biri ile yapılacak işler sürdürülebilir.
Daha sonra, İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi alanında başvuru işlemlerine başlanabilir ve başvuru dosyası için gerekli belgeler toparlanmaya başlanabilir. İngiltere Ankara Antlaşması Vizesi başvurularında gerekli olan evraklar başvuru sahiplerinin yaşam standartlarına ve kurmak istedikleri işe göre değişiklik gösterecektir.
CSS Legal Ankara Anlaşması Vizesi başvuru evrakları hususunda uzmanlaşmış danışmanlarıyla başvuru sahiplerini bilgilendirebilir ve İngiltere vizesi başvurularının başarılı olmasını büyük oranda sağlayabilir.
Kurulacak olan iş ve mesleğe göre başvuru evrakları arasında;
- Diploma, sertifika, eğitim belgeleri,
- Önceki iş yerlerinden alınmış referans mektupları
- İş planı
- Başvuru formu,
- Dilekçe ve niyet mektupları vb. belgeler örnek olarak verilebilir.
Başvuru sahipleri adına başvuru merkezlerinden randevu alınır. İngiltere’den yapılan başvurularda 2018 yılının kasım ayında açılan başvuru merkezlerinden, Türkiye’den yapılan başvurularda ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep’te bulunan başvuru merkezlerinden alınan randevu gün ve saatinde başvuru dosyası ve biyometrik bilgiler verilir.
İngiltere’den başvuru yaptıysanız ortalama 6 ay içerisinde, Türkiye’den yaptıysanız 3 ile 12 hafta arasında Ankara Anlaşması vizesi başvuru sonucunuzu alabilirsiniz.
Ankara Anlaşması Vizesi başvurusu öncelikle 1 yıllık olarak verilir. Ancak uzatma hakkınız bulunmaktadır. Vize memuru, ilk başvuruda belirttiğiniz hususlarda çeşitli incelemeler yapacak, 3 yıla kadar vize uzatma hakkı verebilecektir. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
İngiltere Ankara Anlaşması Vizesi uzatma başvurularıyla İngiltere’de 5 yıl bulunan bireyler İngiltere’de sürekli oturum başvurusu yapabilecektir. Sürekli oturum sahibi olarak 1 yıl daha (toplamda 6 yıl) İngiltere’de yaşadıktan sonra da İngiltere vatandaşlığı başvurusu yapılabilir. Ayrıca Ankara Anlaşması vizesi başvuru sahipleri, İngiltere’de bulunduğu ilk 5 yıl boyunca devlet sosyal yardımlarından yararlanamayacaktır. İngiltere sürekli oturum ve İngiltere vatandaşlığı başvuruları hakkında detaylı bilgiyi CSS Legal İngiltere vizesi uzmanlarından edinebilirsiniz.
Ankara Antlaşması Vizesi sahibi bireylerin eşi ve 21 yaş altı çocukları da Ankara Anlaşması Bağımlı Vizesi başvurusu yaparak İngiltere’ye gidebilir. Vize sahibinin eşi ve 16 yaş üzerindeki çocukları herhangi bir iş yerinde işçi statüsünde çalışabilir, eğitim alabilir ve sağlık hizmetlerinden serbestçe faydalanabilirler.
Ayrıca vize sahipleri de bu vize türüyle İngiltere’de eğitim alabilirler. Başvuru sahibi kurduğu işi aksatmayacak şekilde dil okulu, mesleki kurslar, yüksek lisans, doktora gibi eğitimlere katılacaksa, Student Portal International yurt dışı eğitim danışmanları ile irtibata geçebilirler. İngiltere’de eğitim ücretleri, programları vb. hususlarda SPI uzmanları gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır.
Ankara Antlaşması Vizesi sahibi bireyler, İngiltere’de bu vize türüyle kendi işini kurmak zorunda olup başka bir şirkette çalışmaması gereklidir. Vize alındıktan sonra başka bir yerde çalışan bireylerin tespiti halinde bu kişiler İngiltere vizesi başvurularında ileride sorun yaşayabilir, Ankara Anlaşması Vizesi uzatma başvurularında ret kararıyla karşılaşabilirler.
İngiltere vizesi reddi sebepleri oldukça çeşitlidir. İngiltere vize ret nedenleri arasında başvuru sahiplerinin yaşam standartları, başvuru şartları, başvuru evrakları gibi sebepler olabilmektedir. İngiltere vizesi ret sebepleri, başvuru işlemleri konusunda profesyonel hizmet veren CSS Legal danışmanlarıyla yapılarak büyük oranda ortadan kaldırılabilir.
Ankara Anlaşması Vizesi başvurularında ret alan bireyler vize reddine itiraz edebilecektir. Ankara Antlaşması Vizesi ret alan bireylerin kullanabileceği itiraz yolları şunlardır:
- İdari itiraz (administrative review): Vize reddi sebeplerinin haksız olduğu, aslında başvuru şartlarını taşıdığınızı düşünüyorsanız başvuru dosyanızın yeniden değerlendirilmesini talep ederek, gerekli savunma ve niyet mektuplarının yazılmasıyla idari itiraz başvurusunda bulunabilirsiniz.
- İtiraz kapsamlı yeniden değerlendirme başvurusu (re-consideration): Başvurunun değerlendirilmesinde gözden kaçan bir bilgi veya belge sebebiyle vize reddi verilmişse, ek bilgi ve belgelerin de dosyaya koyulmasıyla yeniden değerlendirme başvurusu yapılabilir. İtiraza ilişkin dilekçe ve savunmanın gerekli terminolojiye uygun hazırlanması sonrasında yeniden değerlendirilmeye alınması talep edilecektir.
İngiltere vizesi reddine itiraz etmek istiyorsanız, Birleşik Krallık vizesi başvuruları alanında uzman bireylerden destek alarak itiraz başvuru prosedürlerini başlatabilirsiniz. İngiltere vizesi, herkesin bildiği üzere en zor alınan bir vize türü olup başvuru yaparken gerekli şartlar, vize prosedürleri ve vize türleri hususunda CSS Müşavirlik danışmanlarından destek alınması faydalı olacaktır.