Sektörel
04 Haz 2015 17:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:46

ÇAYKUR'a uluslararası kalite ödülü!

Uluslararası kalite sınıflandırma enstitüsü Monde Selection tarafından, ÇAYKUR'un 3 ürünü ödüle layık bulundu

ÇAYKUR'a uluslararası kalite ödülü!
Uluslararası kalite sınıflandırma enstitüsü Monde Selection tarafından ÇAYKUR'un Altınbaş Çayı, Organik Hemşin Çayı ve Didi markasıyla sunduğu soğuk çayı ödüle layık bulundu.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, düzenlediği basın toplantısında,  ÇAYKUR'un ürettiği 3 ürünün, merkezi Belçika'da bulunan uluslararası kalite sınıflandırma enstitüsü Monde Selection tarafından ödüle layık görüldüğünü belirtti.

ÇAYKUR'un Altınbaş Çayı, Organik Hemşin Çayı ve Didi markasıyla sunduğu soğuk çayın ödüle layık görüldüğünü ifade eden Sütlüoğlu, "Üçüncü senesini henüz daha tamamlamamış olan Didi, iki altın ve bir gümüş madalya alarak madalya rekorunu kırmış oldu. ÇAYKUR olarak dünya çapında en üst kalite ödüllerini almak bizim için mutluluk verici. ÇAYKUR olarak bir kaç yıldır sürekli Monde Selection tarafından ödül almanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Didi markasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sütlüoğlu, şöyle konuştu:

"Didi, doğar doğmaz sektörde rakipleri arasında başpehlivan olmuştu. Dünyada ise kendi alanında ödül alan tek ürün oldu. ÇAYKUR bu ödüller ile kalitesini tescilleyen bir kurum oldu. ÇAYKUR olarak çok bilinen bir dünya markası haline geleceğiz. Türkiye’nin çay ürettiğini dünya bilmiyordu. Bugün dünya Rize çayını biliyor. Bilinen bir marka ve ürün haline geldi. Tüketici artık bilinçli ve kalitesiz mal almıyor. Bu ödüller, 'En kaliteli çay' anlamına geliyor. Dolayısıyla tüketici nezdinde bu önemli bir referans oluyor."

Yaş çay alımları

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, birinci sürgün çay alımlarının tüm hızıyla devam ettiğini de vurgulayarak, "Bu sene çayın tüm bölgelerden aynı anda geleceğini ve vatandaşımızın çayını vermekte sıkıntı çekeceğini söylemiştik. Vatandaşlarımızı çay bahçelerine erken girmeleri konusunda uyarmıştık. Bu nedenle fabrikalarımızı 29 Mayıs'ta açtık. Üretime hazır hale getirdik. Çayını erken veren çayını rahat verir. Kontenjan sınırı olmaksızın çayını verebilir. Maalesef bu çağrımız karşılık bulmadı" diye konuştu

Çayda kotayı cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine çıkardıklarını anlatan Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

"350 kilogram olan normal kotamızı 450 kilograma çıkarttık. 100 kilogram ilave kota getirmiş olduk. Üreticimizin kotasının tamamını alacağımızı ve çaylarını toplamakta acele etmemelerini istedik. Ama üreticimiz yine acele etti. Bu acele ve panik iyi niyetli olmayan firmaların işine geldi. Üreticiler birkaç gün dediğimizi yapsaydı fiyatlar aşağı düşmeyecek taban fiyatının üzerine çıkacaktı. Ancak üreticinin bu telaşı özel sektör firmalarının yaş çay fiyatlarını aşağı çekmesine neden oldu. Bir milyon üreticinin bedduasını almak kime ne fayda getirir. Zararın neresinden dönülürse kardır. Üreticilerimiz acele etmesinler. Kotalarının tamamını alacağız. Kalan çayları için özel sektör işletmeleri yarışa girecektir. Çay fiyatı taban fiyatının üzerine çıkacaktır. Çünkü özel sektör çay almak zorundadır. Yapmamız gereken sabretmek ve acele etmemektir. 29 Nisan'da yaş çay kampanyasını açtık. 29 Nisan ve 20 Mayıs arasında toplam 10 bin 600 ton çay aldık. 21 Mayıs ile 4 Haziran tarihine kadar 114 bin ton çay aldık."