Sektörel
06 Haz 2013 15:35
Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:27
ÇATIDER'den Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık öğrencilerine eğitim!
çatı sektörünün sağlıklı büyümesi ve hak ettiği konuma ulaşması için geleceğin mimarlarına yatırım yapmanın önemine inanan çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (çATIDER), üniversitelerin Mimarlık Fakültelerinde verdiği &ldquo
Çatı sektörünün sağlıklı büyümesi ve hak ettiği konuma ulaşması için geleceğin mimarlarına yatırım yapmanın önemine inanan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), üniversitelerin Mimarlık Fakültelerinde verdiği “Uygulamalı Çatı Sistemleri Eğitimlerine” hızla devam ediyor. 2013 yılının ilk eğitimini Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştiren ÇATIDER, Mayıs ayında da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu. Mimar adayları, ÇATIDER üyelerinden Mardav, Standart İzolasyon ve YTONG'un eğitim uzmanları tarafından verilen eğitimlerle alanlarındaki pek çok konu ile ilgili bilgi edinme ve uygulama yapma fırsatı yakaladı.
Geleceğin mimarları olacak 50 öğrencinin katıldığı eğitimlerde ÇATIDER üyelerinden Mardav; iş güvenliği, yüksekte çalışmanın tehlikeleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar, çatı ustasının tanımı ve özellikleri, çatı sistemleri, havalandırma, yoğuşma, yalıtımlar, yağmur suyu sistemleri, PVC ve TPO membranların kimyasal yapıları, çatı uygulamalarında mekanik tespit gibi konular hakkında uygulamalı eğitim verdi. ÇATIDER üyesi Standart İzolasyon, teras ve eğimli çatılarda örtü (membran) tipi çatı kaplama uygulamalarını anlattı ve bu uygulamaların nasıl yapıldığını gösterdi. ÇATIDER üyelerinden Ytong ise “beşik çatı” ve “düz eğimli çatı” maketleri üzerinde yalıtımlı çatı panelleri ile çatı yapımı ve teknikleri konusunda uygulamalı eğitim verdi.
Çatı sistemleri hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler ve seminerler ile bugüne kadar 17 okulda yapılan 30 eğitim ile 2 bin 942 öğrenciye, 80'in üzerinde akademisyen ve öğretmene ulaşan ÇATIDER'in Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, yıl içinde 13 üniversitenin Mimarlık Fakültesine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Yavuz, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki eğitimi Okan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerin takip edeceğini açıkladı. ÇATIDER'in eğitime büyük önem verdiğini vurgulayan Yavuz, ÇATIDER tarafından geliştirilen “Çatıcılık Mesleki Eğitim Müfredatı”nın bugün meslek okullarında referans alınarak uygulandığını da söyledi.