Yatırım yapan vatandaşlık hakkı kazanıyor!

Avrupa'da hissedilen ekonomik kriz sonrası, bazı ülkeler gayrimenkul yatırımı yapan kişilere vatandaşlık veriyor

Yunanistan başta olmak üzere, krizde olan birçok ülke var. Bu ülkeler ekonomik krizden kurtulmak için vatandaşlık veya oturum izni satarak bu durumdan kurtulmayı planlıyor.

Borç batağında olan Avrupa ülkeleri çareyi dış yatırımcılara istihdam sağlamaları ve gayrimenkul edinmeleri için teşvikte buldu. Avrupa, Asya, Afrika ve hatta Amerika'da bile parayla veya yatırım yaparak vatandaşlık veya oturma izni alınabiliyor.

HER ÜLKENİN AYRI ŞARTI VAR

Yatırım aracı olarak ev almak ülkeden ülkeye değişen bir durum olduğu için dikkatli incelenmeli. İşte oturum izni ve vatandaşlık almak isteyenler için bazı ükelerin istediği koşullar...

ABD'de 1 milyon dolar sermayeli şirket açan ve hükümetin belirlediği bölgelerde 500 bin dolar civarında yatırım yapan girişimcilere sessiz sedasız oturma izni veriliyor. 5 yıldan sonra ise vatandaşlık hakkı tanınıyor.

YATIRIM YAPILMALI

Kanada'da; 400 bin dolar yatırım yapıp 800 bin bankada hesabı bulunan kişilere oturum sonrası vatandaşlık hakkı veriliyor.

Birleşik Krallık da ise 5 yıl içinde İngiltere sınırları içinde 1 milyon GBP yatırım yapanlar vatandaşlık alabiliyor.

EKONOMİK KRİZİN ETKİSİ HİSSEDİLİYOR

Letonya'da ise bu durum biraz farklı. Letonya vatandaşlığı için kırsal kesimden 71 bin dolara ev alınabilir. Ancak Kırsal kesimde değil de şehrin içinde oturmak istiyorsanız o zaman 143 bin doları gözden çıkarmanız gerekiyor.

İspanya'da krizden nasibini alan ülkelerden. Ekonomik sıkıntı ve işsizlikle mücadele eden ülkede, 160 bin euro değerinde konut veya gayrimenkul alındığında oturma izni, vatandaşlık ve diğer Avrupa ülkelerinde serbestçe dolaşma imkanı sunuluyor.

AMAÇ YABANCI YATIRIMCI ÇEKMEK

Makedonya'nın amacı ise tamamen yabancı yatırımcı çekmek. Makedonya'dan 40 bin euro değerinde gayrimenkul yatırımı yapan kişiler 1 yıllık oturma izni almaya hak kazanıyorlar.