Yabancıya gayrimenkul satışında rekor kıracak

Ala Property Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Şengüler, CNR EXPO Emlak Fuarı'nda yabancılara 30 milyon dolarlık gayrimenkul satarak rekor kırmayı hedeflediğini belirtti.

Arap dünyasına 35 yıldır Türkiye’nin çeşitli illerinden gayrimenkuller satan Ala Property, fuar boyunca yabancıya hem konut hem de arsa satışında rekor yakalamayı hedefliyor.

Mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla birlikte, özellikle son 1 yılda yabancıya konut satışı hız kazandı. Türkiye’nin Arap dünyası açısından bir cazibe merkezi olması, özellikle Arap yatırımcıları Türkiye’ye çekiyor. Ala Property Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Şengüler, “İstanbul’da bulunan merkez ofisimiz ile 8 ülkede bulunan temsilciliklerimiz, tamamen Emlak Fuarı’na odaklanmış durumda. Arap iş dünyasındaki güvenirliğimizi, satışlarımıza yansıtacağız. Fuar boyunca konut satışlarında ve ofis satışlarında, ticari alan satışlarında 8 -10 milyon dolar arasında bir satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yine havaalanı, otoban gibi birçok ulaşım yatırımının yapıldığı bölgelerde 15-20 milyon dolar arasında arsa satışı gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu.

İstanbul’dan sonra Trabzon ve Bursa revaçta

Fuarda, Türkiye’nin 5 ilinden binlerce konut ve ofis projelerinin yanısıra çok sayıda ticari, tarımsal ve konutluk arsayı da görücüye çıkaran Ala Property, Arap yatırımcıların tüm isteklerine cevap verecek bir portfolyo hazırladı. Arap yatırımcıların Türkiye’deki cazibe merkezlerinin arsa ve konut olarak iki açıdan incelenmesi gerektiğini belirten Alaeddin Şengüler, konut olarak İstanbul’da; Beylikdüzü, Esenyurt, Silivri, Büyükçekmece, Pendik ve Tuzla’nın tercih edildiğini ifade ediyor. Bu lokasyonlardaki konut fiyatları nispeten uygun olduğu için daha çok satıldığını söyleyen Şengüler, “İstanbul’un merkezinde deniz veya boğaz manzaralı evler ve villalar da revaçta.” dedi. Arsa olarak İstanbul’un kuzeyinde 3. havaalanının yapıldığı Arnavutköy bölgesi, ayrıca 3. boğaz köprüsünün geçtiği Anadolu yakasındaki araziler ile Beykoz, Şile, Silivri bölgesindeki arazilerin ilgi gördüğünü sözlerine ekleyen Şengüler, “Körfez Geçiş Köprüsü’yle birlikte Karamürsel tarafında çok ciddi bir talep var. Yine Bursa, Balıkesir, Sakarya, Sapanca, İzmit, İznik, İzmir, Trabzon, Yalova da yıldızı parlayan diğer iller. Çanakkale Boğazı’na yapılacak asma köprü ve Edremit Havaalanı’nın uluslararası olması, Edremit Körfezi’nin değerini artıracak” açıklamalarında bulunuyor. Alaeddin Şengüler, aynı zamanda bu bölgelerdeki tarım arazilerinin Arap yatırımcıların yeni gözdesi olduğunu da sözlerine ekledi.