Sağlık yönetim binası projesinde revizyona gidildi!
Okmeydanı'nda yapımı planlanan "Sağlık Yönetim Binası Projesi'nde" İstanbul Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği'nin görüşleri dahilinde proje revizyonuna gidildi.
Şehre yeni bir kamusal alan kazandıracak bir ofis yerleşkesi oluşturmak üzere tasarlanan projede kurgulanan yerleşim formunu oluşturan ofis blokları ve açık alanlarla birlikte, şehrin kamusal alanlarından yarı kamusal alanlara kademeli geçişler sağlayan arkadlar; yönetim ofisinin kentle bağlantısını güçlendirmenin yanısıra kamusal bir dili de ifade ediyor. Sağlık Bakanlığı Çalışma Ofisi, İstanbul Sağlık Müdürlüğü , İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Beyoğlu Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'nin kullanacağı 3000 kişilik yönetim binası zemin (platform) üstü 10 kat ve 7 bodrum kattan oluşuyor.
Proje Hakkında
Proje yeri:Okmeydanı , Darülaceze caddesi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşı parselindedir.
Statik hesaplar:50 yılda aşılma olasılığı %2 olan ( D3) deprem durumunda can güvenliği (CG) performansını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Projede açık bir avlu çevresinde konumlanmış, tamamı gün ışığından faydalanan ofisler, çevrelediği alanda hem çalışanların hem de ziyaretçilerin etkileşimini güçlendirecek bir açık kentsel mekan yaratmaktadır. Bu mekanın en önemli fonksiyonu binalar arasında bir sosyal doku yaratmasıdır. İstanbul Sağlık Yönetim Ofisi'nin üç ana fonksiyonu olan ofis, kamusal alan ve teknik alanlar düşeyde de kurgulanarak, her bir fonksiyon daha tanımlı hale getirilmiştir. Sokak kotundan başlayan bir platform bu fonksiyonu tanımlamak üzere en önemli mimari eleman olarak tasarlanmıştır. Platformun tanımladığı şeffaf kat ve bu katta bulunan geçişler, bahçe ve serbest alanlar kamusal alanı, platformun üzerinde konumlanmış yapı ofisleri, platformun altında mevcut zemine açılan katlar ise teknik alanları tanımlamaktadır. Çağdaş ofis fonksiyonlarına cevap verebilecek bir cephe tasarımı, şeffaf ve evrensel değerleri simgeleyecek bir sade güzellikte ve faklı açılardan hissedilecek geri planda renk kullanılarak kararlı ve yenilikçi bir mimari dil belirlenmiştir.