Pamukkale'yi ilk dört ayda 318 bin kişi ziyaret etti!

Pamukkale ören yerinin işletmesini 2008 yılında yapılan protokolle üstlenen Denizli İl özel İdaresinin genel sekreteri Adem Oklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Pamukkale'nin, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan hem arkeol

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kentinin önemli bir tarihi geçmişe sahip, yaşantının kesintisiz devam ettiği bir antik şehir olduğunu ifade eden Oklu, şöyle konuştu:
 
"Canlı, yaşayan bir şehir burası. Bundan dolayı tarihin her döneminde cazibe merkezi olmuş. 2 bin yıl sonra da aynı şekilde devam ediyor. Tabii suların özelliğinden dolayı burada çok güzel sayfiye şehri kurulmuş. Dünyanın her yerinden buraya insanlar geliyor. Şu ana kadar Pamukkale'nin beyaz travertenleri ve antik şehri ön plana çıktı. Ama asıl Pamukkale'nin şifalı sularının ön plana çıkarılması lazım. Çünkü suyun bu özelliğinden dolayı burada muhteşem bir şehir kurulmuş. Şu anda müze olarak kullanılan yer aslında Roma hamamıymış. İnsanlar antik çağda bu Roma hamamında tedavi görüyorlarmış. Zengin insanlar ömürlerinin son yıllarında bu kente yerleşmişler, bu sıcak sularla tedavi olmuşlar. İşte bu suyun tekrar termal tedavide mutlaka kullanılması lazım." 
     
-"Suyun tedavi edici özelliği ön plana çıkartılmalı"- 
     
Pamukkale'de travertenlere beyaz rengini veren suyun bir mucize olduğunu dile getiren Oklu, antik havuza girenlerin bir saat içerisinde suyun faydasını görmeye başladığını dile getirdi. 
 
Diğer termal sularda değişik minerallerin olduğunu, bu nedenle içinde 5-10 dakikadan fazla kalınmadığına işaret eden Oklu, Pamukkale'deki suyun ise insan sağlığına zararı olmayan içilebilir nitelikte ve vücut sıcaklığı ile eşdeğer ısıda olduğunu, bu yüzden saatlerce kalınabildiğini kaydetti. 
 
Sudan alınan numuneyi tahlil için İstanbul Üniversitesine gönderdiklerini, 1 aya kadar raporların geleceğini söyleyen Oklu, bundan sonraki aşamalarda suyun tedavi edici özelliğinin ön plana çıkartılıp dünya kamuoyunda yer bulmasını arzu ettiklerini vurguladı. 
 
Oklu, Rusya'dan 10 günlük tatil dolayısıyla çok sayıda turistin Pamukkale'ye geldiğine dikkati çekerek, "Son yıllarda özellikle Rus turistler yoğun olarak gelmeye başladı. Fransızlar, Almanlar, İngilizler, Uzak Doğu'dan Japonlar, Güney Koreliler, Arap ülkelerinden, Türk Cumhuriyetlerinden gelenler, dünyanın hemen hemen her ülkesinden gelen ciddi bir ziyaretçimiz var. Bu yıl 2013 yılı turizm sezonunda Antalya'da görüştüğümüz tur operatörleri, haziran ayının sonuna kadar erken rezervasyonların dolduğunu söylüyorlar. Tabii Antalya, Muğla, İzmir, Anadolu turları ne kadar yoğun olursa oradan bizlere gelecek turist o kadar yoğun olacaktır" diye konuştu. 
     
-"2007'de sıfır olan ciroyu geçen yıl 12 milyon lira ile kapattık"- 
     
Pamukkale ören yerini Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Denizli İl Özel İdaresi olarak 2008'de devraldıktan sonra Pamukkale İşletme Müdürlüğünü kurduklarını, geçen yıl sadece turnikelerin dışındaki antik havuz, yiyecek-içecek gibi hizmetlerden 12 milyon lira elde ettiklerini belirten Oklu, şöyle devam etti: 
"2007 yılında sıfır olan ciro geçen yıl 12 milyon liraya ulaştı. Bu sene 14 milyon lira ciro hedefliyoruz. Bu, ülkemiz ve Denizli ekonomisi için kazançtır. Buraya gelen insanların bütün ihtiyaçları karşılanıyor. Burası, Türkiye'de ören yerleri içinde en iyi korunan, en iyi işletilen ve en bakımlı bir yer. Bize emanet edilen ülkemizin çok önemli bir varlığı burası, biz bu emanetin ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. 50-100-200 yıldır su görmeyen travertenlerimiz vardı, oraların kanallarını temizleyerek oralara su verdik. Pamukkale, bu su olduğu sürece güzelliği devam edecek. Ama bunun için bakımıyla korunması ve organizasyonuyla üzerinde titizlikle durulması gerekiyor. Yoğun bir ilgi var, bütün güzellikler Pamukkale'de bir arada. İnşallah burayı profesyonelce tanıtıp dünyanın dikkatini çekip buraya yaklaşık 5 milyon turistin gelmesini hedeflemekteyiz. 2013 yılında turizm olarak verimli bir sezon bekliyoruz." 
 
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Şeref Karakan da Pamukkale'nin Türkiye'de turizm denilince ilk akla gelen yerlerden biri olduğunu belirterek, otellerin doluluk oranlarının yüzde 80'in üzerinde bulunduğunu kaydetti.