Miryakefalon Savaş alanında maden arama ruhsatına tepki
Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Miryakefalon Savaşı'nın geçtiği alanda maden arama ruhsatının verilmesi tepkilere neden oldu. Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, bölgenin SİT alanı ilan edilmesi gerektiğin söyledi.
Konya Bağırsak Boğazı'ndaki tarihi Miryakefalon Savaş Alanı'nda maden arama çalışmaları için ruhsat verilmesi tepkilere neden oldu.
Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, tarihi alanda bir çimento fabrikasına maden ruhsatı verilmesine tepki göstererek, "Alanın bir bölümü tarihi bir kaleden dolayı birinci derece sit alanıdır. Hal böyleyken o alandan çimento ham maddesi çıkarılması savaş alanını ve çevrenin eşsiz doğasını tamamen yok edecektir. Konya Valiliğimiz, Konya Büyükşehir Belediyemiz, İl Kültür Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm yetkilileri ve Konyalıları bu konuda duyarlılığa davet ediyorum" dedi.
Fatma Şeref Polat, Miryokefalon Savaşı'nın gerçekleştiği Bağırsak Boğazı bölgesinin bir çimento fabrikasına maden ruhsatı verilmesine tepki göstererek bölgenin sit alanı ilan edilmesini istedi.
5 YILDIR ETKİNLİK YAPILIYOR
Başkan Polat, bölgenin tarihi değerinin bilim insanları tarafından da ortaya konulduğunu hatırlatarak, 5 yıldır sözü edilen alanda Miryokefalon Savaşı etkinlikleri düzenliendiğini de söyledi. Polat şöyle konuştu:
“Daha önce çeşitli yerlerde yapıldığı rivayet edilen Miryokefalon Savaşı'nın Prof. Dr. Mehmet Akif Ceylan ve Doç. Dr. Adnan Eskikurt tarafından Konya Bağırsak Boğazı'nda yapıldığı bilimsel tezlerle ortaya konuldu. 5 yıldır Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi ortaklaşa olarak bu alanda Miryokefalon Savaşı etkinlikleri düzenliyor.
TARİHİ İZLER VE DOĞA YOK OLACAK
Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Av. Fatma Şeref Polat, Bağırsak Boğazı'ndaki tarihi savaş bölgesinin özel bir çimento şirketine hammadde temini için kiralandığını öğrendiklerin isöyledi. Fatma Şeref Polat, "Oysa alanın bir bölümü tarihi bir kaleden dolayı birinci derece sit alanıdır. Hal böyle iken o alandan çimento ham maddesi çıkarılması savaş alanını ve çevrenin eşsiz doğasını tamamen yok edecektir. Konya Valiliğimiz, Konya Büyükşehir Belediyemiz, İl Kültür Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm yetkilileri ve Konyalıları bu konuda duyarlılığa davet ediyorum” dedi.