Körfez Geçiş Köprüsü 2015'te açılıyor, İstanbul-İzmir arası 3.5 saate iniyor

İstanbul-İzmir arası 3,5 saate indirecek olan ve yapımına devam edilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü 2015 yılı sonunda faaliyete geçecek.

İstanbul-İzmir arasını 3 saat gibi bir süreye indirecek olan Körfez Geçiş Köprüsü çalışmaları hızla devam ederken, köprü çalışmalarında 40 metre derinliğe batırılan özel kolon ayakları hızla yükselmeye devam ediyor. Su içerisinde yaklaşık olarak 40 metrelik bir derinliğe batırılarak yükselen Ayaklar yıl sonunda tamamlanacağı kaydedildi.

İstanbul ve İzmir arasını oldukça kısa bir süreye yaklaşık 3 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu için inşaat çalışmalarına devam ediliyor. Bu kapsamında yapımına başlanan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Toplam 1.550 metre orta açıklığı ve 2 bin 682 metre uzunluğu ile Dünya'nın en büyük orta açıklığa sahip özelliği ile dördüncü büyük asma köprüsü olacağı ifade edilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün, su altında yaklaşık 40 metrelik bir derinliğe batırılarak yükseltilen kolon ayakları büyük bir hızla yükselmeye devam ediyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama kapsamında şu ifadelere yer verildi; İzmit Körfez Geçiş Köprüsüne ait olan ayaklarının inşaatı 2014 yılı sonunda tamamlanacağı kaydedilirken, Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu kapsamında yer alan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ile birlikte otoyolun Gebze - Gemlik kesimi ve Kemalpaşa ayrımı - İzmit kesimi 2015 yılı sonu itibariyle tamamlanarak resmen hizmete alınacağı kaydedildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu tamamen bittiğinde ise bağlantı yollarıyla birlikte toplamda 433 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacağı vurgulandı. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Projesi kapsamında şu ana kadar yüklenici firma tarafından 1 buçuk milyar dolar değerinde iş tamamlanırken, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından da kamulaştırma çalışmaları için 1 milyar 310 milyon TL harcama yapıldı. Otoyol inşaatı kapsamında toplam 4 bin 579 personel ve bin 85 adet iş makinası çalışıyor.