Kiler'den banka borçları yüzünden kelepir satış! 583 milyonluk borç kapatıldı

Sapphire AVM'nin sahibi Kiler, bankalara olan borcunu kapatmak için alacaklarına değerinin altında satış yaptığını açıkladı.Satışların alacaklı bankalar mı satıldığı açıklanmadı.

KAP'a gönderilen bir açıklama Türkiye'de gaylrimenkul sektörünün yaşadığı krizin boyutunu gözler önüne serdi. Sapphire AVM'nin sahibi Kiler, bankalara olan borcunu kapatmak için alacaklarına değerinin altında satış yaptığını açıkladı.

Kiler Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı, bu satışların banka borcunu kapatmak amacıyla yapıldığını ve ekspertiz değerinin altında yapıldığını bildirdi. Bu satışla birlikte şirketin 583 milyon liralık borcunu kapattığı da açıklandı.  

BANKALARA MI YAPILDI?

Öte yandan sektörün krize girmesiyle birlikte banka borçları artan şirketin, uzun süredir satış yapamadığı ve bu nedenle elindeki bazı gayrimenkulleri ekspertiz değerinin altında satıldığını açıkladı. İskontonun ne kadar yapıldığı da açıklanmaz iken, alıcıların banka ve faktoring şirketleri olabileceği öne sürüldü.

HİSSE SENEDİ TABAN OLDU

Bu arada şirketin borsada işlem gören hisse senedi dün taban oldu. Hisse senedi satış beklentisiye son bir ayda yüzde 25'e yakın prim yapmıştı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Şirketimizin finansman yükünün azaltılması amacıyla Şirket portföyünde yer alan gayrı menkullerin borçlarımıza karşın ekspertiz değerlerinden belirli bir iskonto oranı ile  alıcılara satışı tamamlanmıştır.

Buna istinaden Şirketimizin toplam 583.019.301,86 TL'lik finansman yükü tasfiye edilmiştir.  Buna ilişkin 13.01.2020 tarihinde yapılacak olan şirketin olağan üstü genel kurul toplantısında sayın pay sahiplerimize bilgi verilecektir.

Söz konusu işlemler Sermaye Piyasası Kurulu Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği (II-23.1) Önemlilik Kriteri başlıklı 6.Maddesi'nde belirtilen önemlilik kriterlerini taşımaktadır. Yine aynı tebliğin 12 nolu Ayrılma hakkının doğmadığı haller başlıklı maddesi " j " fıkrası nazara alındığında yapılan işlemlerin niteliği itibariyle ayrılma hakkının doğmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle Sermaye Piyasası Kurulu'na muafiyet başvurusunda bulunulacaktır.