Jet Fadıl Ailesi ‘Fesat’a müdahil olacaklar

Almanya’da yaşayan Caprice Gold mağduru M. S.; Fadıl Akgündüz, kardeşi Avniye ve eniştesi İbrahim Obut ile Ali Zafer Taciroğlu ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan davaya müdahil oluyor

Almanya’da yaşayan Caprice Gold mağduru M. S.; Fadıl Akgündüz, kardeşi Avniye ve eniştesi İbrahim Obut ile Ali Zafer Taciroğlu’nun da yargılandığı Bayrampaşa’daki otelin arazisinin usulsüz satış ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan davaya müdahil oluyor

Almanya’da yaşayan M. S., bu yılın Şubat ayında ‘Caprice Gold Yatırım, Gayrimenkul, Turizm ve İnşaat Tic. Ltd. Şti’den bir devremülk satın aldı. Şirket devremülkü satın alan M. S. ile satışın hemen ardından vaat ettiği üzere bir kira sözleşmesi imzaladı. Ancak Caprice Gold yaklaşık 8 aydır ödemesi gereken kiraları devremülk sahiplerine ödemedi.

Mahkemeye başvurdu

Bunun üzerine M. S. dün İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Caprice Gold’un arazisiyle ilgili aralarında Fadıl Akgündüz, kız kardeşi Avniye Obut, eniştesi İbrahim Obut ile İstanbul Gıda Toptancıları İmalat Sanayi ve Depocuları Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi (Mega Center) eski Başkanı Ali Zafer Taciroğlu’nun da bulunduğu 25 kişinin yargılandığı davaya müdahil olmak için mahkemeye başvurdu.

“Zarar gördüm”

Dava, Caprice Gold Otel’in bulunduğu ve Mega Center’a ait 12 dönümlük arsasının satışında usulsüzlük yapıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılmıştı. Yargılanan 25 kişi hakkında 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası isteniyor. M. S. ihaleye fesat karıştırıldığı için devam eden davaya suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle müdahil olacak. Gurbetçi M. S., Caprice Gold’ta hakkı olduğunu ancak bu hakla ilgili yasal imkansızlıklar bulunduğu ve kanuna aykırı faaliyetler yürütüldüğünü savunuyor.

M. S. gibi yaklaşık 8 aydır kiralarını alamayan ve satın aldıkları devremülk inşaatı tamamlanmayan mağdurlar, geçtiğimiz Ağustos’ta otel inşaatı önünde eylem yapıp, satış ofisini basmıştı. Üç yılda bitmesi gerekirken yaklaşık 5 yıldır inşaatı bitmeyen otelle ilgili hakkını arayan mağdurlar bir araya gelerek bir dernek kurdu. Caprice Gold’tan şimdiye kadar 12 bin kişi devremülk aldı ve Akgündüz’ün kardeşi ile eniştesine ait şirket bu satışlardan 783 milyon lira gelir elde etti.

Mağdurlar sırada

M.S.’nin ve bir çok Jetpa Holding mağdurunun avukatı olan Dr. Acun Papakçı, “M.S.’nin davaya müdahilliğinin kabul edilmesiyle birlikte, bir çok Caprice mağdurunun davaya müdahil olabilmek için başvuruda bulunacak” dedi. Davaya konu olan kooperatifin yeni yönetimi arsa geliri olan 10.5 milyon liralık alacağına karşılık İstanbul 47. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararıyla 63 daireyi haczetmişti. Caprice Gold Otel bu davayla açılmadan hacize uğramıştı.
İlker Akgüngör/Vatan