İstanbul'un ikonik binası satıldı mı? Satış ilanı silindi... Ne kadar isteniyordu?

Mimar Bruno Taut’un İstanbul'daki ikonik evi satışa çıktı. Satış ilanı bir süre sonra silindi. Bu da satışın gerçekleştiği şeklinde yorumlandı.

İstanbul'un 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü Anadolu yakasından Avrupa'ya geçişte hemen köprü ayaklarının yaınında dikkat çeken ikonik binası satıldı mı? Mimar Bruno Taut tarafından inşa edilen ve sakinleri arasında geçmişte Neslişah Sultan ve Cem Uzan'ın da bulunduğu bina ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. 

1938 yılında inşa edilen İstanbul’un ikonik evi, 95 milyon TL’ye satışa çıkarılmıştı. Evin ilanı bir süre sanal ortamda yayında kaldı. Ancak ilanın internet sitesinden kalkmasının ardından , ‘Yeni alıcısını buldu’ dedikodularına neden oldu.

20 YIL SONRA YENİDEN SATIŞA SUNULDU

Boğaz'ın sembol evlerinden biri olan mimar Bruno Taut'un tasarladığı Kuruçeşme'de bulunan 'Taut'un evi' olarak bilinen yapı, 20 yıl sonra yeniden satışa sunuldu.

Takvim gazetesindeki habere göre Japon esintili villa için 95 milyon TL isteniyordu. "Kuruçeşme'de koru içinde 600 metrekare, 2 dönüm bahçeli ev" başlığıyla satışa çıkan ünlü eve ait ilanın, şu an sitede yayında olmaması satışın gerçekleştiğine dair dedikodulara yol açtı.

EVE ULAŞIM FÜNİKÜLER İLE

Bu arada eşsiz Kaptan köşkünü andıran en üst katı çalışma ofisi olarak kullanan evin sahibi, çok yaşlandığı ve evin artık kendisine büyük gelmesi nedeniyle satma kararı almıştı. Yüksek eğimli bir yamaçta bulunan Bruno Taut'un evi Emin Vakfı Korusu içinde yer alıyor ve eve füniküler ile ulaşılabiliyor.

Boğaz'a bakan sekizgen planlı konut arkadan toprağa otururken ön kısmı betonarme ayak üzerinde yer alıyor. Toprakta bulunan kısım tek kat, öne çıkan kısım oturma mekanlarının yer aldığı iki kattan meydana geliyor.

SADECE BİRKAÇ AY OTURABİLDİ

Bruno Taut (1880-1938), Alman mimar ve şehir plancısı olarak görev yaptı. Almanya'da iktidara gelen Naziler profesörlüğünü elinden alınca 1933 yılında Japonya'ya gitti.

Üç yıl kaldığı Japonya'da aradığını bulamayınca 1936 yılında Türkiye'ye geldi ve Güzel Sanatlar Akademisi'nde dekan olarak görev almaya başladı.

1938 yaşamını yitiren Taut'un cenazesi İstanbul'a gömüldü. Edirnekapı Şehitliği'ne gömülen ilk ve tek Müslüman olmayan kişidir. 1938'de yaptığı ve ancak birkaç ay oturabildiği, Ortaköy'deki ünlü köşkün geçmişteki sakinleri arasında Neslişah Sultan ve Cem Uzan da bulunuyor.