Hattat'ın gözü Afrika pazarında!

Hattat Traktör, Avrupa pazarında hızlı büyümesini sürdürürken Senegal’le gerçekleştirdiği anlaşmayla Afrika pazarına da giriş yaptı.

Türkiye’nin lider yerli traktör üreticisi Hattat Traktör, Avrupa pazarında hızlı büyümesini sürdürürken Senegal’le gerçekleştirdiği anlaşmayla Afrika pazarına da giriş yaptı.

Yüzde 100 yerli sermaye olan Hattat Traktör, bu anlaşma ile Senegal’e traktör satışı yapan ilk Türk traktör firması oldu.

Hattat Holding bünyesinde 2002 yılında traktör yatırımına start veren Hattat Tarım, Türkiye ve Avrupa’daki hızlı yükselişini sürdürüyor. Avrupa’dan Latin Amerika’ya Asya’dan Ortadoğu’ya 34 ülkeye yaptığı ihracat ile yerli traktör yatırımında ihracat şampiyonu olan Hattat Tarım, Afrika pazarına Senegal ile gerçekleştirdiği anlaşmayla hızlı bir giriş yapıyor.

Hattat Tarım Makinaları, Senegal’den sonra Portekiz ve İspanya pazarına girecek

Hattat Tarım Genel Müdürü Abdullah Akkuş, traktörde yerli marka olarak en fazla ihracatı kendilerinin yaptıklarını belirterek, "Hattat' markası ile Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede ihracatımızı arttırıyoruz. Geçen sene yaklaşık 10 milyon Euro ihracatımız olmuştu. 9 ayda ihracatımızı ikiye katladık. Bu seneyi 25 milyon Euro ihracat ile kapatmayı planlıyoruz" dedi.

Ayrıca Senegal ile gerçekleştirilen anlaşması sonrasında Akkuş, "Türk markası olarak birçok firma dünya genelinde ciddi ihracat yapıyor ama yerli bir marka olarak Türkiye'de en fazla ihracatı gerçekleştiren firmayız. Hattat markası ile Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede ihracatımızı arttırıyoruz. Son olarak Senegal ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma ile Afrika pazarına giriş yaptık ve ihracat yaptığımız ülke sayısını 34’e yükselttik. Avrupa’daki hızlı büyümemizi İspanya ve Portekiz pazarına girerek sürdüreceğiz.” dedi.

Çerkezköy’de 200 bin m2’lik tesislerde Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi fabrikası Hema Endüstri A.Ş ile birlikte traktör üretimi gerçekleştiren Hattat Tarım, 2007’de de kendi ismi ile Hattat Traktör markasının üretimini başlattı. Otomatik boyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile yüksek teknoloji kullanılarak üretim yapabilen 20 bin kapasiteli fabrikada, 50 beygir gücünden 102 beygir gücüne kadar tüm opsiyonları ile birlikte 209 model traktör üretiliyor.