Güçlü ve üreten Türkiye’nin altyapısı inovasyondan geçiyor
İstanbul Kültür üniversitesi tarafından 27-28 Kasım 2012 tarihlerinde İstanbul Dedeman Otel'de '8. Kobiler ve Verimlilik Kongresi' düzenlenecek.
İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından 27-28 Kasım 2012 tarihlerinde İstanbul Dedeman Otel’de “8. Kobiler ve Verimlilik Kongresi” düzenlenecek. “Ar-ge, Ür-Ge ve İnovasyonla Değer Oluşturmak” alt başlıklı kongrede, Türkiye’nin fikri haklar konusunda öncü firmalarından Ankara Patent’in Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kaan Dericioğlu “Patent Nasıl Alırım, Markamı Nasıl Korurum?” konulu panelde oturum başkanı olarak görev alacak.
Kobiler için ciddi sorun oluşturan marka yaratma, patent alma ve koruma konularının ayrıntıları ile ele alınacağı ve oturum başkanlığını Ankara Patent Bürosu Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kaan Dericioğlu’nun yapacağı Panel’de “Patent Nasıl Alırım, Markamı Nasıl Korurum?” gibi sorular yanıt bulacak.
Kongre öncesi kısa bir açıklama yapan Kaan Dericioğlu; “İş adamları ve girişimcileriyle birlikte uzun yıllardır hayal ettiğimiz güçlü ve üreten, hatta tasarlayan Türkiye’nin alt yapısı bu tür etkinlikler ile oluşturulmaya başlandı. Devamının da bu hızla gelmesini ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Kongrede iki gün boyunca, işletme sahibi veya yöneticisi ile çalışanlarının Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon konularında detaylı bilgi edinmesi ve edinilen bu bilgileri kullanma yöntemlerini öğrenecekleri ortamı yaratmak amaçlanıyor.
Kongre takvimi
İlk Gün (27 Kasım 2012): “Ar-ge, Ür-ge ve İnovasyonda Neredeyiz?” konulu açılış konuşmaları ile başlayacak olan kongrede, geçen yıl içerisinde eğitimi, faaliyetlerinin bir parçası haline getirmiş ve en fazla KOSGEB eğitim desteğini kullanmış 3 firmaya “Eğitime Gönül Veren KOBİ Ödülleri” sunulacak.
İkinci gün(28 Kasım 2012):İşletmelerini büyütmüş, uluslararası bilinirliğe kavuşan ve marka yaratan firma sahiplerinin tecrübelerini aktaracakları“Sektöründe Değer Yaratanlar” paneli ile devam edecek. İşletmelerin Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon konusunda kimlere hangi yollarla başvurabileceklerinin işleneceği, yol gösterici nitelikteki “Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyonda Yanınızdakiler…” başlıklı panelde Üniversite-Sanayi işbirlikleri, Teknoparklar, TÜBİTAK-MAM, TTGV destekleri gibi konulara yer verilecek. Öğleden sonra ise, büyük bir pazar olan “Afrika’daki Üretim ve Pazarlama Fırsatları” DEİK-Türk Afrika İş Konseyleri geçmiş dönem koordinatörü Tamer Taşkın tarafından anlatılacak.