Emlak piyasasına köprü dopingi

Çanakkale Köprüsü inşaatıyla bölgenin kaderinin değişime uğradığını belirten Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü ayaklarının görülmeye başlanmasının da yatırımcıların bölgeye talebini artırdığını söyledi.

Çanakkale Boğazı'na inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşık 1 ay önce batırılan, Avrupa ve Asya yakası kule kesonları üzerinde ayaklar yükselmeye başladı. Çanakkale Köprüsü inşaatıyla bölgenin kaderinin değişime uğradığını belirten Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü ayaklarının görülmeye başlanmasının da yatırımcıların bölgeye talebini artırdığını söyledi. Çanakkale Boğazı'nda, Gelibolu'ya bağlı Sütlüce ve Lapseki'nin Şekerkaya mevkileri arasında inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mart 2017'de attı. Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yılını simgeleyen, 2023 metrelik orta açıklığıyla tamamlandığında, dünyanın en uzun kuleler arası açıklığa sahip asma köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Avrupa ve Aysa yakasında, deniz içindeki temelini oluşturan kule kesonları yaklaşık 1 ay önce batırıldı. Böylece köprü için en zor aşamalardan biri tamamlandı. Gözlerin çevrildiği deniz içindeki kule ayakları da yükselmeye başladı. Boğazın iki yakasından da köprünün hızla yükselen ayakları net görülüyor. Kaydedilen aşama ise yatırımcıların Lapseki'ye ilgisini artırıyor.

DENİZ ZAFERİ'Nİ TEMSİL EDİYOR

Köprü ayaklarının yüksekliğinin 318 metre olacağını, bunun da Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü olan 18 Mart'ı temsil ettiğini anlatan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Ayakların en üstünde Seyit Onbaşı'mızın Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlığını anlatan anıtı olacak. 318 metre yüksekliğindeki ayaklar 18 Mart 2020 tarihine kadar tamamlanacak. Hem denizdeki hem de karadaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki 18 Mart'ta hep birlikte 318 metre yüksekliğindeki köprü ayaklarını görmüş olacağız" dedi.

KÖPRÜ AYAKLARI GÖRÜNDÜ

Başkan Yılmaz, 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilçenin ön plana çıkmaya başladığını söyledi. Lapseki'nin, köprü inşaatının başlamasıyla ivme kazandığını belirten Yılmaz, "1915 Çanakkale Köprüsü'yle birlikte burada çok büyük bir değişim yaşanıyor. Köprünün ayakları görmeye başladığımız için her geçen gün biraz daha talepler artıyor. Köprünün, hem bölge ekonomisine hem de Lapseki ekonomisine çok büyük katkısı var. Bugün otel yapmak isteyenler, yat limanıyla ilgili çalışma yapmak isteyenler, farklı yatırımlar yapmak isteyenler bize gelmeye başladı. Bu talepler bundan sonra daha da artacak ve bununla beraber de elbette Lapseki daha da büyüyecek" diye konuştu. Lapseki'deki gayrimenkullerin değerinin, 1'ken 10 olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: "Emlak piyasası biraz durmuştu. Köprünün ayaklarının görünmesiyle birlikte tekrar hareketlenme başladı. Elbette ki insanların evleri, arazileri, arsaları çok değerlendi" dedi..