Bağdat Caddesi'nde müteahhit patlaması!

Bağdat Caddesi kentsel dönüşüme giriyor. Bu çalışmalarla bilikte bölgede bulunan müteahhit sayısı da 100'den 500'e yükseldi. AYİDER Başkanı Tavukçuoğlu ayrıca Bağdat Caddesi'nde konut üretiminin fazla olduğunu vurguladı.

Kadıköy Bağdat Caddesi de İstanbul'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarından nasibini alacak. 
Böglede başlayan çalışmalarla birlikte 100 olan müteahhit sayısı 500'ü buldu.

Kendi talebini oluşturan bölge

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, Bağdat Caddesi'ne yatırım değeri olarak bakıldığında seneler geçtikçe değerini ortalamanın üzerinde arttıran, kendi talebini kendi oluşturan bir bölge olduğunu söyledi.

''Bölgede konut üretimi fazla''

Bölgede bilinmeden fazla konut üretildiğini söyleyen Tavukçuoğlu, "Konut fazlalığının bir nedeni de kat maliklerinin kendi mülklerini müteahhitlerden daha düşük fiyata satıyor olmaları. Bu da son dönemde yüzde 30’lara varan oranlarda konut fiyatlarında düşüşe neden oldu. Düşüş nedeniyle geçen seneye göre yüzde 10 daha az sayıda konut ruhsatı verildi" şeklinde konuştu.

Bağdat Caddesi'nde eskiden beri var olan köklü oyuncular satış konusunda sıkıntı yaşamıyor. Ancak bölgeyi bilmeyen inşaat firmaları özellikle satış sürecinde sıkıntılar yaşıyor. Bu durumda doğru lokasyonda, bölgenin ihtiyacı doğrultusunda proje yapanların işi çok daha kolay çünkü bu kurallara uyanlar hızlı satışlar yapıyor.

Müteahhit sayısı 500'ü buldu

Bölgedeki 100 kadar olan müteahhit firma sayısının son yıllarda 500’ü bulduğunu ifade eden Tavukçuoğlu, "Firma işi almak için hak sahibine olması gerekenden fazlasını taahhüt ediyor. Sonra da kazanmak için fiyatı yükseltiyor. Bağdat Caddesi’ne paralel bölgede hak sahibine yüzde 70 pay verilirken şimdi bu yüzde 85’i buldu. Daha üst kısımlarda ise yüzde 60-65’ten yüzde 75’e geldi." dedi.

Çalıştay düzenlenecek

Tavukçuoğlu, Bağdat Caddesi bölgesinin sağlıklı dönüşümü için çalıştıklarını söyleyerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Kadıköy Belediyesi'nin ve Mimar Sinan Üniversitesi'nin destekleriyle AYİDER olarak Bağdat Caddesi çalıştayı düzenleyeceklerini söyledi. Tavukçuoğlu, "Caddesi’nin dünden bugüne konumuna, kentsel dönüşümle birlikte gelecekteki vizyonunu gözler önüne sereceğiz" dedi