Alçat Çelik'in hedefi yıllık 7 bin ton çelik imalatı!

Alçat çelik, yıllık imalatını 7 bin tona çıkarmayı hedefliyor

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen makine yatırımları ile kapasite artırımına giderek 4 bin 500 tonluk çelik üretimi yapan Alçat Çelik, yıllık imalatını 7 bin tona çıkarmayı hedefliyor.
 
Çelik konstrüksiyon ve yapısal çelik sektöründe 27 yılı geride bırakan Alçat Çelik, üretimde verimliliği artırıcı makine yatırımları ile yurtdışına açılmayı hedefliyor.
Firmanın faaliyet alanları hakkında açıklama yapan Alçat Çelik ortağı Mustafa Aydın, temel iş kolu olarak çelik konstrüksiyon ve imalat işlerini seçtiklerini, zamanla kumlama tesisini de bünyelerine dahil ederek sektördeki hizmet ağını genişlettiklerini dile getirdi.
 
Ağırlıklı sanayi yapıları olmak üzere özel projelere de imalat ve montaj yaptıklarını belirten Aydın, 5 bin metrekare alan üzerinde, 3 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdiklerini anımsattı. 35 kişiye istihdam sağladıklarını belirten Aydın, sanayi yapılarından fabrika depolarına, spor salonlarından alışveriş merkezlerine, hastane ve okul inşaatlarına, alt ve üst geçitlere, kapalı pazar yerlerine kadar pek çok kolonsuz geniş hacimlerin oluşturulduğu alanlar için çelik konstrüksiyon imalat ve montajını gerçekleştirdiklerini, ayrıca anahtar teslim projelere de imza attıklarını söyledi.
 
4 bin 500 tonluk üretim
 
“2012 yılında 4 bin 500 tonluk üretim gerçekleştirdik” açıklamasını yapan Mustafa Aydın, “Yıllık 5 bin ton ile 7 bin ton arasında imalat yapmayı kendimize hedef belirledik. Mevcut kapasitemiz, bu oranın yüzde 35’ine ve yüzde 35’inin de üzerine çıkabilecek alt yapıda. Amacımız bu oranlara ulaşmak. Bu doğrultuda çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Geçen yılın sonunda başladığımız birtakım projeler bu yılın ilk çeyreğinde tamamlandı. Bozüyük’teki 80 bin metrekarelik seramik fabrikası bunlardan biriydi. Bu, 3 bin 500 tonluk bir proje oldu. Bu yıl için de 5 bin tonluk üretim hedefliyoruz” dedi.
 
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri 300 bin TL’lik makine yatırımlarının da çelik konstrüksiyon alanına yönelik olduğuna dikkat çeken Aydın, bu yıl ise verimliliği artırmaya yönelik revizyon yatırımlarının devam edeceğini söyledi.
 
‘Öncelikli hedefimiz yurtdışında var olmak'
 
Bu yıl için birkaç yurtdışı projesini de gündemlerine aldıklarını dile getiren Aydın,“Irak, Çeçenistan, Kuzey Irak ve Türkmenistan ile proje görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Yurtiçinde önemli projelere imza atıyoruz, yurtdışında da var olmak öncelikli hedefimiz” diye konuştu. 
 
'Özel projeleri titizlikle seçiyoruz'
 
Mustafa Aydın, Bursa ve çevresindeki illerde gerçekleştirilen çok sayıdaki projede yer aldıklarını anlatarak, “İstanbul’daki Beşyol Kavşağı’nda bulunan üst geçidin imalat ve montaj işlemlerini biz yaptık. Bu proje mimari görsellik açısından Bursa’da yapılmış ilk çelik köprü olma özelliğini taşıyor. Doğuş Otomotiv’in İstanbul’daki showroom binalarının çelik konstrüksiyon imalat ve montajını yaptık. Bursa'da Robert Bosch’un ilave fabrika binalarını biz yaptık. Martur, Akçalar Sanayi Bölgesi’ne ilave bir fabrika kurup Geçit’teki tesislerini tamamını oraya taşıdı. 14 bin metrekarelik tamamı çelik olan bir sanayi yapısı. Bunu da firmamız yaptı. Beyçelik’in Gestamp fabrikası da tamamıyla çeliktir. Bu projenin de çelik konstrüksiyon işlemlerini biz yaptık. Bu yıl Bilecik Bozüyük’te bir seramik fabrikası projesi gerçekleştirdik. Türkiye’nin gündemine gelmiş özel projeleri, titizlikle seçiyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Kobiden