22 şehrimize yeni hastane için Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı !

Sağlık Bakanlığı'nın kamu-özel ortaklığıyla kurmayı planladığı şehir hastaneleri ile Türkiye 43 bin yeni yatağa kavuşacak.

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanı Abdulvahap Yılmaz, Türkiye genelinde toplam 43 bin 200 yatak kapasitesine sahip olacak şehir hastanelerinin, kamu-özel ortaklığı modeliyle kurulmasının planlandığını söyledi.

İnşa edilecek şehir hastanelerinden 18'inin projesi için Yüksek Planlama Kurulu onayı alındığını bildiren Yılmaz, bunlardan bin 584 yataklı Kayseri Şehir Hastanesi, 3 bin 566 yataklı Ankara Etlik Şehir Hastanesi, 3 bin 660 yataklı Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, bin 40 yataklı Elazığ Şehir Hastanesi ihalelerinin sonuçlandırıldığını belirtti.

Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, projelerden 560 yataklı Manisa Şehir Hastanesi, 475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi, 840 yataklı, Konya Şehir Hastanesi, bin 250 yataklı, Mersin Şehir Hastanesi, 2 bin 680 yataklı

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi'nin sözleşme süreçleri bitmek üzere.


Diğer 9 projeden bin 540 yataklı Adana Şehir Hastanesi, bin 360 yataklı, Bursa Şehir Hastanesi, bin 870 yataklı, Gaziantep Şehir Hastanesi, 2 bin yataklı, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, 730 yataklı, Isparta Şehir Hastanesi, bin 130 yataklı, Kocaeli Şehir Hastanesi, bin yataklı Eskişehir Şehir Hastanesi ile 2 bin 400 yataklı fizik tedavi rehabilitasyon-psikiyatri hastaneleri paketinin ihale süreci devam ediyor.

Yüksek Planlama Kurulu onayına sunulanlar: İstanbul, İzmir, Ankara'nın da aralarında bulunduğu büyük şehirlerde kamu-özel ortaklığıyla inşa edilecek 7 bin 765 yatak kapasiteli 8 şehir hastanesiyle bir hastane projesinin ön fizibilite raporları da Yüksek Planlama Kurulu'nun onayına sunuldu.

Bunlardan İstanbul Üsküdar Şehir Hastanesi 415, İstanbul Bakırköy Şehir Hastanesi bin 40, Samsun Şehir Hastanesi 900, İzmir Güney (Tepecik) Şehir Hastanesi bin 200, Şanlıurfa Şehir Hastanesi bin 700, Tekirdağ Şehir Hastanesi 480, Denizli Şehir Hastanesi bin, Ankara Sincan Hastanesi 480, Trabzon Fatih Hastanesi 550 yatak kapasitesine sahip olacak.

Kamu-özel ortaklığıyla yapılacak Türkiye Halk Sağlığı ile Türkiye Tıbbi Cihaz ve İlaç Kurumları'nın hizmet binalarıyla ilgili ihale süreci ise devam ediyor.
Ön çalışmaları sürenler: Sağlık Bakanlığı'nın kamu-özel ortaklığı planlamasında yer alan bazı hastanelerle ilgili de ön çalışmalar ise sürüyor.
500 yataklı Kahramanmaraş Hastanesi, 300 yataklı Kahramanmaraş Elbistan Hastanesi ve bin yataklı Antalya Şehir Hastanesi için gelecek ay ön yeterlik ihale ilanına çıkılması planlanıyor.

İmar planı çalışmaları süren 600 yataklı olması öngörülen Diyarbakır Yenişehir Şehir Hastanesi ile 750 yataklı olması planlanan Diyarbakır Kayapınar Şehir Hastanesi'nin projelerinin bu ay içinde YPK onayına sunulması bekleniyor.

3 bin 700 yataklı İstanbul Sancaktepe Şehir Hastanesi için eylülde ön yeterlik ihale ilanına çıkılması planlanıyor.

400 yataklı Bolu Şehir Hastanesi, 100 yataklı Manisa Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ve 400 yataklı İstanbul Fatih Sultan Mehmet Hastanesi de bakanlığın planlamasına yeni aldığı hastaneler oldu.

Ankara Etlik'in inşasına başlanıyor: Kamu-Özel Ortaklığı Daire Başkanı Abdulvahap Yılmaz, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nin sözleşmesinin bu hafta içinde imzalanacağını, yıkım kararı alınan Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de bulunduğu geniş araziye kurulacak Etlik Şehir Hastanesi'nin yapımına da bu ay içinde başlanacağını söyledi.

Arsayı bakanlık temin ediyor: Yılmaz, kamu-özel ortaklığı modeliyle ilgili bilgi verirken bakanlığın bu tür tesislerin yapımı için arsa temin ettiğini, sponsorlara 49 yıla kadar arsa üzerinde üst hakkı verdiğini anlattı. Proje ve finansman riski sponsorlara bırakılarak 3 yıl ödemesiz 25 yıl süreyle kira ödenmediğini belirten Yılmaz, tesisin 25 yıl süreyle yenileme de dahil bütün bakım onarımı ve riskinin sponsorlara ait olduğunu söyledi.