Konut Haberleri
19 Nis 2014 10:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:58

Sayfiye projesi satışa çıktı! 185 bin liraya daireler!

Türkiye'nin en büyük müteahhitlik gruplarından Rönesans, konut sektöründe İstanbul'daki ilk projesi Sayfiye'yi satışa çıkardı. Projeye 2 haftada 3 bin talep geldi

Sayfiye projesi satışa çıktı! 185 bin liraya daireler!
Ticari gayrimenkul yatırımlarıyla öne çıkan Rönesans Gayrimenkul, Kartal Yakacık'taki Sayfiye projesiyle konut hamlesinin de ilk adımını atmış oldu. Önümüzdeki dönemde İstanbul'da Maltepe'nin yanı sıra İzmir'de iki proje hayata geçirmeyi planlayan Rönesans, konutta da önde gelen yatırımcıların arasında yer almayı hedefliyor. Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Işıl Dinçer, İstanbul'daki ilk projelerinin yoğun talep gördüğünü ve 276 konut için iki haftada 3 bin talep aldıklarını söyledi. Dinçer, "Sayfiye'de dairelerin ortalama metrekare fiyatları yaklaşık 3 bin liradan başlıyor. Konut fiyatları 185 bin liradan başlayıp 595 bin liraya çıkıyor. Aralık 2015'te de daireler teslim edilecek" dedi. Işıl Dinçer, yüzde 1 KDV ile satışa çıkardıkları dairelerin, lansman için yüzde 5 peşinat kampanyasıyla satışa sunulduğunu belirtti.

75 MİLYON DOLARLIK PROJE
Işıl Dinçer, projenin toplam değerinin 75 milyon dolar olduğunu belirterek, "Sayfiye'de, 1+1'den 3+1'e kadar 68 ila 186 metrekare arasında farklı tipte daireler yer alıyor. Bazı dairelerde 10 metrekareye kadar geniş balkonlar bulunuyor. Teraslar ise 20'den başlayıp 70 metrekareye kadar çıkıyor" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK YÜKLENİCİ FİRMASIYIZ"
Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak, holding olarak 31 Aralık 2013 itibarıyla toplam aktif büyüklüklerinin bir önceki yıla göre yüzde 76 artarak 12 milyar liraya, konsolide cironun ise yüzde 73 yükselişle 4.5 milyar liraya ulaştığını söyledi. Ilıcak, inşaatın en köklü grupları olduğunu ve konsolide cirodaki payının da yüzde 92 civarında olduğunu belirterek, Türkiye'nin en büyük yüklenicisi olduklarını söyledi.

'25 YATIRIMLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ'
Ilıcak, şunları kaydetti: "Türkiye'de halihazırda yatırımı tamamlanmış 10 AVM, 1 ofis projesi ve 1 otel; Rusya'da ise tamamlanmış 2 AVM, 7 ofis ve 1 otel projesimiz bulunuyor. Geliştirme süreçleri devam eden 8 ticari gayrimenkul projesi ve 4 proje arsası olmak üzere 25 gayrimenkul ile Türkiye'de büyümeye devam ediyoruz."