Konut Haberleri
21 Mar 2016 11:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

O belediyeden bir ilk!

Bina özellikleriyle Türkiye'de ilk olma ünvanı taşıyan Küçükçekmece Belediyesi, enerjisini güneşten alan şarj istasyonları yerleştirdi.

O belediyeden bir ilk!
Yeni binasıyla Türkiye'nin ilk olma özelliğine sahip Küçükçekmece Belediyesi, yine bir ilke imza attı. Küçükçekmece Belediyesi, ilçedeki bazı noktalara, acil ve olağanüstü durumlarda hızlı şarj imkanı sunan ve enerjisini güneşten alan şarj istasyonları yerleştirdi. İlk olarak belediye binasının önüne yerleştirilen güneş panelli şarj istasyonları, Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi, Çocuk Trafik eğitim Parkı, Hobi Bahçesi, Kaymakamlık, Nikah Sarayı ve Sefaköy Taş Kasap önüne de yerleştirildi.

Güneş panelli şarj istasyonlarıyla telefon, tablet, fotoğraf makinesi ve elektronik eşyalar şarj edilirken, özellikle afet durumlarında enerji doğal yollar ile elde edildiğinden hiçbir sorun yaşanmadan şarj ihtiyacı karşılanabilecek.  Kolay, kazısız ve kablosuz kurulum imkanı, acil ve olağanüstü durumlarda enerji noktası, hızlı şarj için güvenli akım yönetim sistemi sunan solar USB noktaları, tüm enerjisini güneş panellerinden alıyor, böylece enerji tasarrufu da sağlıyor. Şarj istasyonlarının ilçedeki üniversitelerin önüne de kurulması planlanıyor.