Kent Haberleri
11 Eki 2015 11:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:34

Tarihi çarşıya yardım sözü!

Bursa'da, 80 civarında dükkânın bulunduğu Mobilyacılar Çarşısı'nda gece yarısı yangın çıktı. 40 işyerini tamamen küle çeviren yangın, 3 saatte kontrol altına alınabildi...

Tarihi çarşıya yardım sözü!
Bursa'da tarihi Kapalı Çarşı içerisinde bulunan Mobilyacılar Çarşısı'nda gece yarısı bilinmeyen nedenle çıkan yangın 40'a yakın dükkânı küle çevirdi. Dükkân sahipleri üzüntülerini dile getirirken, polis sabotaj ihtimalini araştırıyor. Bursa'da ağırlıklı olarak perdeci ve mobilyacıların bulunduğu ve 80 civarında dükkânın faaliyet gösterdiği Mobilyacılar Çarşısı'nda (Tarihi Sipahi Çarşısı) önceki gece saat 02.30'da bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu yangını kontrol altına alabildi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangının Kapalı Çarşı, Bedesten, İvazpaşa ve Yorgancılar çarşılarına sıçraması engellendi. Yangına 30 itfaiye aracıyla birlikte 50 civarında itfaiyeci müdahale etti. Bazı itfaiye erleri yoğun dumandan etkilendi. 
 
VALİ'DEN YARDIM SÖZÜ 
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı açıklamada yaraların el birliği ile sarılacağını belirtti. Vali Karaloğlu, "Mobilya üzerine faaliyet gösteren iş yerlerinin bulunduğu Tarihi Sipahi Çarşısı'nda 40 iş yerinin zarar gördüğü bir yangın meydana geldi. Öncelikle zarar tespitini yapacağız. Binanın restorasyonu ile ilgili bir şanslı durumumuz var. Büyükşehir Belediyemiz yangın öncesinde buranın restorasyonu ile ilgili bir ihale gerçekleştirmiş. Yer teslimi yapılarak buranın tadilat işlerine başlayabiliriz" dedi. 
 
İŞYERİ SAHİPLERİ ÜZGÜN 
Yangının söndürülmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı. Ekipler yangının çıkış sebebine ilişkin delil aradı. İşyeri sahipleri ise yangın sebebiyle büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. İşyeri sahiplerinden Turgut Ilgın, "Dükkânların çoğu yandı. Mobilyacılar hiç kalmadı. İtfaiye çok mücadele etti. Yorgancılar Çarşısı'na sıçramadı. Yoksa bütün çarşı yanabilirdi" diye konuştu. 
 
ALTEPE OLAY YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız olay yerine gelerek itfaiye ekiplerinden yangın hakkında bilgi aldı. Yaraların sarılacağını söyleyen Başkan Altepe, itfaiye teşkilatının mücadelesi sayesinde yangının diğer çarşılara sıçramadan kontrol altına alındığını belirterek, "Bursa çarşısı geçmişte de büyük yangınlar atlatmıştı. Özellikle 1958 yangını hâlâ hafızalardadır. Şükür ki bu yangın çok daha büyüyüp bir felakete dönüşmeden kontrol altına alındı" dedi.