Kentsel Dönüşüm
22 Ağu 2014 16:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:43

Maslak Oto Sanayi’de dönüşüm kilitlendi!

İstanbul’un en değerli hattının ortasında kalan Maslak Oto Sanayi Sitesi kentsel dönüşüm için müteahhitlerle masada. Ancak dönüşüm bedelli olarak her bir metrekare için 7 bin dolara ulaşan rakamlar istenince görüşmeler kilitlendi.

Maslak Oto Sanayi’de dönüşüm kilitlendi!
Ardı ardına yükselen dev plazalar ile İstanbul’un ticaret merkezi haline gelen ve son dönemde Ağaoğlu 1453, Eclipse, Mashattan gibi önemli konut projelerine ev sahipliği yapan Maslak’taki Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin dönüşümü yeniden gündeme geldi. 360 dönüm üzerine oturan sanayi sitesindeki toplam 2 bin 56 işyerinin hak sahiplerinin yüzde 70’inin ‘dönüşüme evet’ demesine rağmen, fiyat bakımından uçan istekleri müteahhit firmaları buradan uzak tutuyor.

Bitmiş rezidans fiyatına

Alınan bilgilere göre hak sahipleri dönüşüm için Maslak’ta şu anda yapımı tamamlanan projelerin metrekare birim fiyatlarını kendilerine baz almış durumda. Maslak’taki projelerin metrekare birim fiyatı 3 bin ile 8 bin 500 dolar arasında değişirken, oto tamirhane ve servisleri de bu fiyat üzerinden masaya oturmayı planlıyorlar.



Silivri ve Gebzeye taşınmayı gözlüyorlar

Maslak Oto Sanayi’deki yerlerini satmaları halinde işe devam etmek isteyen hak sahiplerinin çoğunun şimdiden İstanbul’un Silivri ve Gebze bölgelerinden yer bakmaya başladıkları öğrenildi.


360 dönüm üzerine kurulu

2 kısımdan oluşan Maslak’taki Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nin 1’inci bölümünde 428, ikinci bölümünde ise 1531 olmak üzere 1956 işyeri bulunuyor. Buna bir de Büyükdere Caddesi’ne cepheli 100’ncü Yıl Oto Sanayi Sitesi eklendiğinde bu rakam 2056 ‘ya çıkıyor. 75 dönümlük 1’nci kısım olmak üzere sitenin 360 dönümlük büyüklüğü bulunuyor.


Atatürk Oto Sanayi projesi ile ilgili olarak ise bölgeyle ilgilenen Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı “Anlaşmaya gidilemediği için bölgeyle bir daha ilgilenmeyeceklerini” dile getirdi.

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise “ Siteyle anlaşma zemini arıyoruz” diye konuştu.



Projelerin fiyatları 3 bin dolardan başlıyor
Proje                                                                            Metrekare birim fiyatı
Eclipse Maslak                                                 3 bin 500 dolar
1453                                                              6 bin 500 – 8 bin 500 dolar
My Home                                                        3 bin 500 dolar
Maslak 42                                                       6 bin 500 – 8 bin 500 dolar
Mashattan                                                       3 – 4 bin dolar
Eroğlu                                                             3 bin 750 dolar
Vadi İstanbul                                                   3 bin 500 dolar