Röportaj
30 Eki 2015 11:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:40

Körfez ticaret ağıyla Araplar’ın gözdesi oldu

Beyttürk İnşaat, Arap yatırımcıların altın günü gibi düzenlenen divaniye toplantılarında sıcak satış yaparak Körfez yatırımcısının öncü firması oldu.

Körfez ticaret ağıyla Araplar’ın gözdesi oldu
Türk misafirperverliğini düstur edinerek yola çıkan Beyttürk İnşaat, Yalova bölgesinden İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor. Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, yeni dönem yatırımlarını Emlakeki.com’a anlattı…

** Beyttürk İnşaat’tan bahseder misiniz?

Beyttürk şirketini 2013 Ocak ayında kurduk. Beyttürk ismi de Türk misafirperverliğinden geliyor. Bu algıyla hareket ediyoruz. ‘Türkiye’ye gelen Arap yatırımcılar bizden almalı’ diye yola çıktık. Bunun öncesinde bir çok işbirliğimiz oldu. Bahreyn ile yaptığımız bir çok iş var. Yalova’da Dream Land projemizi yaptık. Bir çok arsa yatırımımız da var. Bunların bazılarında Bahreynli
kurumsal firmalara satış da mevcut.



** Arsaların boyutu nedir?

Yalova ağırlıklı olmakla beraber, Balıkesir bölgesinde arsa yatırımlarımız devam ediyor. Sapanca ve Silivri’de alım yaptık. Değer olarak 20 milyon doları buldu.

** Şu anda devam eden projeleriniz nelerdir?

Devam eden 3  projemiz var. Bunlar yine Yalova bölgesinde. Toplamda 350 üniteye yakın bir proje. Elimizde 25-30 kadar stoğumuz bulunuyor.



Bursa’ya giriş hızlı olacak

ÖNÜMÜZDEKİ dönemde yeni yatırımlara ağırlık vereceklerini belirten Barman, Bursa’da en büyük projelerine imza atacaklarını duyurdu. Barman proje detaylarını şöyle anlattı: “70 bin metrekare inşaat alanına sahip.Toplam 950 üniteden oluşuyor. Muhtemelen ocak ayında lansmanı yapılacak. Proje Orhangazi’de yer alacak ve bu bölge, turizm destinasyonu haline getirilmemiş bir alan. Lake 360 olarak açıklayacağımız proje lokasyon olarak da İzmit Körfez Köprüsü ile İstanbul’a 20 dakika.”

2016 sonu gibi hedef İstanbul

Dream Land’ta metrekare fiyatlarının bin 400 dolar civarı seyrettiğini belirten Barman, Lake 360’ta da bin dolar ile çıkacaklarını söyledi. 2016 yılı sonu gibi İstanbul Kağıthane bölgesinde yeni bir projeye daha imza atacaklarını ifade eden Barman, şöyle devam etti: “Ardından Kartal gelebilir. Onun dışında Marmara çevresinde arsa stoğumuz 350 bin metrekareyi aşar.”



Geniş arsa portföyü

MUHAMMET Uğurcan Barman, firma olarak geniş bir arsa alanları olduğunu belirtti ve ekledi: “Silivri’de yaklaşık 55 bin metrekare yer ile beraber, Yalova ve Orhangazi’de yaklaşık 300 bin metrekare arsamız mevcut. İstediğimiz projeyi bu açıdan rahatça yapabiliyoruz. “

550 firmayla işbirliği içinde çalışıyoruz

ARAP yatırımcılarla çalışan Barman sistemlerini şu ifadelerle anlattı: “Arap ülkelerinde bu bölgeden konut almak isteyen hemen hemen herkesin haberi var bizden. Hatta Türkiye’den daha çok Körfez ülkelerince biliniriz. Arap yatırımcılar divaniye denilen 35-40 kişilik dost sohbetlerinde biraraya gelirler. Bizim kadınlarımızın altın günü gibidir. Burada sıcak satış süratli ilerler. Biz Arap ülkeleri dahil 550 firmayla çalışıyoruz. Bugün taksiciler, restorantlar, oteller bunun gibi bir çok yapı var. Bunlardan bize müşteri akışı sağlanıyor. Satış sonrası memnuniyet ekibimiz de yoğun çalışıyor. Biz ‘projeye geleceğim ‘diyen bütün müşterilerimize özel VIP aracımızı gönderiyoruz.”