İstanbul'da nerelerin değeri arttı, nereler değer kaybetti?

Yapılan son araştırmaya göre İstanbul yüzde 30 değer artışı yaşadı. Peki, hangi bölgeler değer kazandı, hangileri kaybetti?

İstanbul'da nerelerin değeri arttı, nereler değer kaybetti? - Sayfa 1

Yapılan son araştırmaya göre İstanbul yüzde 30 değer artışı yaşadı. Peki, hangi bölgeler değer kazandı, hangileri kaybetti?

116
İstanbul'da nerelerin değeri arttı, nereler değer kaybetti? - Sayfa 2

EVA Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Araştırma ve Raporlama Yöneticisi Gökçen Taşkın'ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre son bir yıl içinde Marmaray'ın açılışı, kentsel dönüşümlerin hız kazanması ve 3. köprüde sona yaklaşılması çeşitli oranlarda İstanbul'da konut bölgelerine değer kazandırmış bulunuyor. Şerefiyesi yüksek olan ve konsept projelerin geliştirildiği Anadolu Yakası Boğaz Hattı'nın da en çok değer kazanan bölgeler arasında olduğunu ifade eden Taşkın, buna sebep olarak prestijli projelerin bu bölgeye değer kazandırmış olduğunu, konut sayısı az ve daire fiyatı yüksek olan lüks projelerin bölgenin prestijini artırdığını kaydediyor.

216
İstanbul'da nerelerin değeri arttı, nereler değer kaybetti? - Sayfa 3

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasında bölgesel değer artışlarının yanı sıra 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri bazında da değer artışları inceleniyor. Araştırma sonuçlarına göre 1+1 daire tipi en çok Pendik bölgesinde değer kazanıyor.

316
İstanbul'da nerelerin değeri arttı, nereler değer kaybetti? - Sayfa 4

Konut sayısı fazla olan projelerin yer aldığı bir bölge olan Pendik'te, yatırımcılar projelerinde yatırımlık konutlara daha fazla yer verdiği için metrekaresi küçük olan daireler yatırımlık konut olarak talep görüyor ve değerleri artıyor.

416