Konut Haberleri
21 Mar 2016 09:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

İstanbul'a yeni metro müjdesi

İstanbul'daki trafiği minimuma indirmek için yapılan çalışmalar devam ediyor...

İstanbul'a yeni metro müjdesi
İstanbul'a metro müjdesi... İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Genel Kurulu Mart ayı son toplantısı geçtiğimiz günlerde düzenlendi.

Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının Sarıgazi-Sancaktepe-Sultanbeyli'ye kadar uzatılmasını içeren karar oybirliğiyle onaylandı.

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattı devam ettirilerek Sarıgazi ve Sancaktepe üzerinden Sultanbeyli'ye kadar ulaşacak.

İnşası devam eden ve bu yıl içinde bitmesi planlanan 16 istasyonun yer aldığı 20 kilometrelik hat ile Üsküdar-Çekmeköy arası 24 dakikaya inecek. Vatan'ın haberine göre, hattın Sultanbeyli'ye kadar uzatılmasıyla Üsküdar-Sultanbeyli arası yolculuk süresinin 30 dakikaya düşecek. Hat aynı zamanda Üsküdar'da Marmaray ile Altunizade'de metrobüs hattına entegre edilecek.

Şile otobanının açılışıyla birlikte nüfus ve trafik artışı nedeniyle Yenidoğan Mahallesi'ne metro bağlantısı yapılmasıhedefleniyor. Yenikapı-Hacıosman metrosunun Seyrantepe bağlantısına benzer şekilde 'Çekmeköy Sultanbeyli ve Sarıgazi (Hastane) Yenidoğan Metro Hattı' inşası için de çalışmalar sürüyor.