Konut Haberleri
28 Tem 2014 06:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:35

Hızlı trende çay kaç lira?

Yüksek Hızlı Tren (YHT) Ankara’dan yolcularını aldı ve İstanbul’a ilk tarifeli seferine çıktı. Tek durakta duran tren tam saatinde kalkmış olsa da İstanbul’a varış 4 saati buldu. Merak ettiği için bilet alanların çoğunlukta olduğu ilk sefer sorunsuz tamamlandı.

Hızlı trende çay kaç lira?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ilk seferinigerçekleştiren Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni için tarifeli dönemin başlangıç düdüğü dün saat 06.00’da çalındı. İlk seferi için Ankara Garı’nda hazırlanan hızlı tren, herhangi bir gecikme olmaksızın tam saatinde kalktı.Hürriyet'in haberine göre bir hafta boyunca seferlerin ücretsiz olacağı açıklanınca ilk yolcuların büyük bir bölümü “Bayram için İstanbul’a gidecektik. Deneyelim istedik” diyerek hızlı treni tercih edenlerden oluştu.

FAZLA BİLET ALINDI
Yüksek Hızlı Tren’in Ankara-İstanbul seferleri sorunsuz başladı. Meraktan binenlerin çoğunlukta olduğu trende boş koltuklar da dikkat çekerken yetkililer durumu, “Tüm biletler satıldı, ama bedava olunca insanlar fazladan bilet almışlar ve sanırız uyanamayınca böyle bir durum yaşandı” diyerek açıkladı.

Yolcular ciddi bir aksaklığın yaşanmadığı yüksek hızlı trenin ilk seferinden memnun ayrıldı.Trenin ilk yolcuları arasında yer alan Beyhan Yılmaz da bu isimlerden ve Polatlı’da yaşıyor. Ancak Polatlı’dan geçen trenin Polatlı’da durmamasından şikâyetçi. Sürekli olarak İstanbul’a otobüsle gidip geldiklerini söyleyen Yılmaz, “Biz TIR şoförüyüz. Böylelikle daha az yorularak İstanbul’a gitmiş olacağız” diye konuştu.

Trene Eskişehir’den binen Ali Uçkun ise, Yeşilköy’de oturan kızının yanına gittiğini söyledi ve ekledi: “Denemek için bindim, ama şu anda çok memnunum.”  Ali-Şehnaz Gökçeer de, son dakikada hızlı treni denemeye karar verenlerden ancak sonuçtan memnun. Uçakla gitmenin daha uzun zaman alacağını söyleyen çift, “Buradan da Marmaray’a binip rahatlıkla gitmiş olacağız” ifadelerini kullandı. Oğlunun yanına giden Zahir İlgün ise, “Hep otobüsle giderdim. Ama çok konforluymuş. Yapanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

TEK DURAKLA 4 SAAT
Yüksek hızlı trenin ilk seferindeki tek durağı Eskişehir Tren Garı oldu. Diğer duraklarda ise durmadan yoluna devam eden Yüksek Hızlı Tren, sefer saatine göre uğrayacağı duraklar da farklı olacak. Yetkililerin verdiği bilgiye göre ise, durak sayısının arttığı seferlerde yolculuk süresi de 20 dakika kadar uzayacak.  Ve yolculuk bitti..Sabah 6 itibariyle Ankara’da başlayan hızlı trenin ilk seferi 4 saate yakın bir sürede Pendik istasyonunda son buldu.