Konut Haberleri
25 Eki 2014 01:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:02

Hariri ortaklığı ile dünyaya yürüyor

Son yıllarda oldukça gündemde olan teknik müteahhitliği ve yararlarını işin uzmanı AE Arma-Elektropanç’a sorduk

Hariri ortaklığı ile dünyaya yürüyor
TÜM dünyada yaygın olan teknik müteahhitlik kavramını AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kızılhan, tüm detaylarıyla anlattı...

-  Teknik müteahhitlik nedir?

Teknik müteahhitlik; mekanik ve elektronik mühendisliğin tesisat mühendisliği ile birleşimidir. Yani elektromekanik ve sıhhi tesisatın birleşimi olarak da yorumlayabiliriz.

- Teknik müteahhitlik ne gibi konuları kapsar?

Alçak, orta ve yüksek gerilim tesisatları, enerji yönetimi, son kullanıcılara kadar güç dağıtımı, aydınlatma sistemleri, ölçüm ve kontrol teknolojileri, enstrümantasyon, entegre güvenlik sistemleri, teknik yapı yönetimi ve güç elektronisi gibi konularda, elektrik ve elektronik mühendisliği çözümlerinden oluşan servisler yer alıyor.

- AE Arma-Elektropanç’ı anlatabilir misiniz?

AE Arma-Elektropanç; iki firmanın birleşiminden oluşuyor. 1979 yılında kurulan Elektropanç ve 1981 yılında kurulan Arma Mühendislik isimli iki ayrı aile firması 2001 yılında güçlerini birleştirerek AE Arma-Elektropanç’ı kurdu. Kurulduğumuz yıldan itibaren, Rusya, Azerbaycan, Dubai, Abu Dabi, Cezayir, Katar, Lübnan, Suriye, Mısır, Libya ve Ürdün’de faaliyetlerimiz sürüyor. Ortadoğu’nun çok önemli ailelerinden Hariri ile yüzde 50-50’lik bir otaklığımız var.

- Aktif olarak Türkiye’de yürüttüğünüz bir proje var mı?

İstanbul’da inşaatı devam eden Garanti Bankası Pendik Teknoloji Kampüsü’nün mekanik tesisat işlerinin ardından elektrik-elektronik işlerinin de teknik müteahhitliğini üstlendik. Bunun dışında Anthill Residance, Palladium, Akasya Acıbadem, Mardan Palace ve Cevahir Alışveriş Merkezi, Nurol Tower gibi pek çok yapıda imzamız bulunuyor. Ayrıca Konya’daki Unilever – Algida Dondurma Fabrikası ve Piri Reis Üniversitesi’nin elektrik işlerinin yapımını da yürütüyoruz.

Trafik akışını bile ölçüyor

AE Arma-Elektropanç, trafik akışının ölçüm, analiz ve geliştirilmesi, trafik yönetimi, trafik güvenliği, hava alanlarının altyapıları, toplu ulaşıma ait park sistemleri, demiryolu, tramvay ve metro sistemleri, ulaşım ve dağıtım ağları, yol ve tünel aydınlatmaları gibi konularda uluslararası mühendislik ve müteahhitlik çözümleri de sunabiliyor.

3 farklı kıtada dünya çapında projelere imza

SON olarak Dubai’de yapımı devam eden Al Maktoum çok amaçlı yaşam kompleksi teknik müteahhitliğini üstlenen Arma-Elektropanç, Moskova’da ise yapımı devam etmekte olan Oasis’i de yapıyor. Bununla beraber bu şehirde yükselen Avrupa’nın en yüksek ilk iki binası olan Oko Tower ve Mercury City Power da da firmanın imzası var.