Röportaj
15 Tem 2014 14:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:30

Bulvar İstanbul'un enerjisi aileden geliyor

İstanbul Kayaşehir’de yükselen Bulvar İstanbul’un hasılat rekorları kırma-sının sırrını, yönetim kurulu üyesi Bilal Aydoğan açıkladı: Aile bağlılığı

Bulvar İstanbul'un enerjisi aileden geliyor
Emlak Konut GYO ile Bulvar İstanbul İş Ortaklığı tarafından Başakşehir bölgesinde hayata geçirilen Bulvar İstanbul, 5 ay üst üste hasılat rekoru kırdı. Bulvar İstanbul İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan’la projelerinin detaylarını ve inşaat sektörünün inceliklerini konuştuk...

Bulvar İstanbul’da yaşayacakların lokasyon avantajları nelerdir?

Bulvar İstanbul, imar planlarında Olimpiyat arazisinin yanında görünüyor. Buna bağlı aksında Olimpiyat metrosu açıldı . Maç zamanlarında daha aktif oluyor. Başakşehir’in içinden gelen bir metro aksı var. Buraya durak konmasa bile sitenin kendi servisi olacak. Metro saatlerinde ring atacak. Ayrıca bu bölgede şehir hastanesi kompleksinin inşaatı başladı. Üçüncü köprü ve üçüncü havalimanın  yollarını görebilirsiniz. Belediyenin Başakşehir’de Sular Vadisi Parkı var. Belediyenin yine burada da benzer bir çalışması olacak.

Dört ay üst üste hasılat rekorunuz var... Bu işin sırrı nedir?

Doğru lokasyonu seçmek, doğru talepleri görüp buna göre seçimler yapmak ve bölgeyi buna göre finalize etmek. Bölge büyüyen şehir aksında mı, bu devam eder mi... Küçük daire mi büyük daire gibi... Nasıl bir model isteniyor... Bunların hepsine baktık ve  iyi seçmeye çalıştık. Trafik durumunu araştırdık. Burası yeni şehir aksının başlangıç noktasında. Bölgedeki talebi iyi okuduk.  İyi planlama yaptık. Bunların hepsini süzgeçten geçirdik...  Başarıya da ulaştık.

Konutların yüzde 70’ini sattık darısı diğerlerine

Bilal Aydoğan, Bulvar İstanbul’da bin 555 konuttan bin 100 adedini an itibariyle satarak yüzde 70 elden çıkarma rekoruna ulaştıklarını bu yıl sonuna kadar da tamamını satmayı umduklarını söyledi. İstanbul Başakşehir ve Kayaşehir bölgesini iyi takip ettiklerini söyleyen Bilal Aydoğan, Cevizlibağ’da proje görüşmelerinin olduğuna ve Sütlüce’de otel yatırımında da yol aldıklarına değindi.

Otel, Bulvar İstanbul derken hayli yorulan Bilal Aydoğan, eve gittiğinde kapının ardından gelen “Baba“ diyen 2.5 yaşındaki Sare Berra adlı kızının sesiyle tüm stresini atıyor. Evli ve biri erkek, biri kız iki çocuk babası Aydoğan, “Tüm enerjimi ailemden alıyorum” dedi. Fırsat buldukça memleketine giderek aile sıcaklığını da alan Aydoğan, projeyi Emlak Konut’a taahhüt ettikleri 2017’den önce, 2016’nın ilk çeyreğinde teslim edeceklerini belirtti.

Biz gözümüzü bu sektörde açtık

Bilal Aydoğan, inşaattan başka bir sektörde yer almayacaklarını söyledi ve ekledi: Bu sektörde gözümüzü açtık. İşi almak önemli değil. Önemli olan finalize edebilmektir. İnşaat fabrika gibi işlemez, müdür atamakla olmaz. Mustafa Koç, ‘Biz iki sektörde yokuz. Tekstil ve inşaat. Biz yönetim kurulu oluştururuz, bir yönetici atarız sistem böyle işler... İnşaat ve tekstilde böyle olmuyor’ dedi. Ve haklı da... Bu aralar Sütlüce’de gecekondu dönüşümü ile uğraşıyoruz. Ve işin ne kadar zor olduğunu bir kez daha gördük ve yaşadık.

Kentsel dönüşümde ciddi sıkıntı yaşadık

Otel projesinin detaylarına da değinen Aydoğan, kentsel dönüşümde yaşadıkları sıkıntılar için şöyle konuştu: ”Sütlüce’deki yatırımımızda parselleri toplayarak bin 500-2 bin metrekare elde ettik. Son 125 metrekarelik parsel kalmıştı... Altı yüz verdik, sekiz yüz, bir milyona kadar çıktı en son...  Siz verdikçe daha fazlası isteniyor. Biz de bıçak gibi “yeter” dedik. Sonunda bir buçuk milyon lira verdik ve aldık. 186 odalı, Sütlüce Miniatürk’ün karşısında 80 milyon liralık bir otel yatırımımız olacak.

Vatandaş artık villada değil o rahatlığı ve genişliği daire konseptinde yaşamak istiyor

Bulvar İstanbul İş Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan, projede hiç stüdyo daire bulunmadığının altını çizerek , 1+1 konut tiplerini de büyüklerden arta kalan alandan değerlendirlerini söyledi. “Projemizde aile konsepti uyguladık“ diyen Aydoğan şöyle devam etti: “5+1 dairelerimize ilgi çok yoğun oldu. Villa konseptini dairede yaşamak isteyen bir kesim var... Vatandaş dairede de o rahatlığı yaşamak istiyor. Ona göre organize ettik. Başarılı da oldu... Hatta şöyle bir senaryomuz vardı... Biz ilk başta 4+1, 5+1 modelinden  30-40 daire yapmayı düşünmüştük. Bölgede  bize “Kesinlikle büyük daire yapın” dediler. 60 ek yaptık, “az” dediler 120 ek yaptık, “daha da fazla yapın” dediler. En son 160’da karar kıldık. Risk almayalım dedik ama satışlarımızın yüzde 80-90’ı büyük daireler üzerinden gerçekleşti. Keşke biraz daha büyük daire yapsaydık”noktasına geldik. Kapalı-açık yüzme havuzları, kütüphane, sinema, kapalı otoparkı var. İyi bir peyzaj alanımız var. Şu an metrekare fiyatımız 2 bin 900 liradan başlıyor... Bulvar İstanbul’dan prim beklentimiz yüzde 70.

Müge Bezirci / Emlak Eki