Gündem
19 Nis 2014 10:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:58

Bakan Güllüce'den TOKİ'deki atamaya ilk yorum!

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'yı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Cumhurbaşkanlığı tartışmaları ve TOKİ'deki görev değişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Güllüce'den TOKİ'deki atamaya ilk yorum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Millet gönlünün içinde kim olduğunu seçimde söyledi. Yani bütün dünyanın koalisyonuna rağmen, küresel güçlerin koalisyonuna rağmen, akla hayale gelmeyecek organizasyon, çirkin, kara kampanyaya rağmen, milli irade gönlünde kim olduğunu söyledi" dedi.
Güllüce, yerel seçimlerde yenien Tuzla Belediye Başkanlığına seçilen Şadi Yazıcı'ya, tebrik ziyaretinde bulundu.
Kendisinin de uzun dönem Tuzla Belediye Başkanlığı yaptığını ifade eden Güllüce, "Tuzla'da daha duygusal bir durum oluyor. Bu makamda belediye başkanlığı yaptığım için daha duygusal bir duruma dönüşüyor. Başkanımızı başarısından dolayı tebrik ediyorum. Çalışan arkadaşlarımızı, parti mensuplarımızı tebrik ediyorum. Tuzla'da daha güzel şeyler yapacağını ümit ediyorum" dedi.
Güllüce, Ümraniye Belediyesi'ne yapacağı ziyaretin ardından İstanbul'da çevre ve şehircilik çalışmasına başlayacaklarını kaydetti.
Bir basın mensubunun, Şadi Yazıcı'nın çalışmalarını nasıl bulduğuna ilişkin sorusuna Güllüce, "Vatandaş iyi buluyor. İyi bulduğu için seçti. AK Parti'li belediye olunca da sorulmaz zaten. Muhakkak iyi çalışıyor demektir" yanıtını verdi.
TOKİ'deki görev değişikliği
Güllüce, TOKİ Başkanlığına Ahmet Haluk Karabel'in yerine Mehmet Ergün Turan'ın getirilmesiyle ilgili soru üzerine de şunları kaydetti:
"Herkes bir gün geliyor, bir gün gidiyor. Giden arkadaşımız çok uzun zaman hizmet etti. Değerli bir kardeşimiz. Gelen Ergün kardeşimiz de bizim çok kadim arkadaşımızdır. Olur bunlar. Hayırlı olsun ikisine de. Zaten Ergün bey daha önce Büyükşehir Belediyesi'nde grup başkanvekilliği yaptı. Meclis'te imar komisyon başkanlığı yaptı. Eski bir siyasi arkadaşımız. Başarılı olacağına inanıyorum. Karabel'in de çok hizmeti oldu. Ona da bundan sonraki hayatında başarıları diliyorum. Hepimiz gelip gideriz. Dünya böyle, durmuyor ki. Her ikisine de başarılar diliyorum."
Cumhurbaşkanlığı seçimleri
"Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gönlünüzden geçen bir isim var mı?" şeklindeki soruya da Güllüce, "Millet gönlünün içinde kim olduğunu seçimde söyledi. Yani bütün dünyanın koalisyonuna rağmen, küresel güçlerin koalisyonuna rağmen, akla hayale gelmeyecek organizasyon, çirkin, kara kampanyaya rağmen, milli irade gönlünde kim olduğunu söyledi. Siz de biliyorsunuz. Ben size sorsam siz de cevaplarsınız" yanıtını verdi.
Gazetecinin, "Sayın Başbakan..." şeklindeki sözlerinin ardından Güllüce, "Ben bir şey söylemeden söylüyorsunuz. Demek ki milletin ne söylediği belli" dedi.
Gazetecinin "Ben size 'Sayın Başbakan'ı mı kastettiniz?' diye soracaktım" sözleri üzerine Güllüce, "Siz de aynı şeyi söylüyorsunuz. Milli iradenin önünde hiç bir şey duramaz. Sayın Başbakanın aday olmamasını söyleyenler de önce kendi partilerinin içindeki düzeni ve kayıplarının hesaplarını kendi partililerine vermeleri lazım. AK Parti'den kimin aday olup olmayacağı onları ilgilendiren bir konu değil. Şık da değil. AK Parti'nin kimi aday yapıp yapmayacağını oturup tartışmalarına gerek yok. Yanlış bu" diye konuştu.
Güllüce muhalefetin, "60 senedir niye iktidar olmuyoruz? Millet niye bizi sevmiyor ve seçmiyor? Biz niye 407 ilçede yüzde 10 barajının altında kaldık? Biz niye 26 ilde yüzde bire yakın ancak oy alabildik? Biz niye Türkiye'de bu kadar kara kampanyaya rağmen bir yere gelemiyoruz? Biz niye bu iç bütünlüğümüzü sağlayamıyoruz?" sorularını sorarak, kendi partilerinin içinde bunlara cevap araması ve güçlü bir muhalefetin nasıl olduğunun çalışmalarını yapması gerektiğini söyledi.
Güllüce, "AK Parti'nin kimi aday gösterip göstermeyeceğini AK Partililer bilir. Milli iradeye en çok hürmet eden, saygı gösteren bir parti olarak millete sorduk. Millet bir şeyler söyledi. Biz ona uyarız" diye konuştu.