Kent Haberleri
26 Şub 2014 17:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:55

3. köprünün kuleleri günde 2 metre yükseliyor!

Haliç Metro Geçiş Köprüsü Fatih'e yaradı. Bölgedeki konut fiyatları ortalama yüzde 5 zamlandı. Evlerin metrekaresi 2.759'dan 2.888 TL'ye yükseldi.

3. köprünün kuleleri günde 2 metre yükseliyor!
Hacıosman-Şişhane arasında hizmet veren metroyu Yenikapı'ya ulaştırarak Marmaray'la entegre olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü, yakın mahallelerdeki konut fiyatlarını da etkiledi. Metrekare.com'un yaptığı analize göre, Beyoğlu ile Fatih ilçeleri arasındaki ulaşımı kolaylaştıran hat belli semtlerde etkili oldu. Fatih'in Zeyrek ve Yavuz Sultan Selim mahallelerini içeren Küçükmustafapaşa semtinde satılık konut fiyatları ortalama yüzde 5.5 arttı. Akşemseddin ve İskender Paşa mahallelerinden oluşan Akdeniz, Balat ile Hırka-i Şerif'in yer aldığı Fener semtinde ise satılık emlak fiyatlarında sırasıyla yüzde 4.7 ve yüzde 5'lik bir artış oldu. Fatih'te kiralık ev fiyatlarının yükseldiği semtler ise Fener ve Haseki oldu. Haseki'de kiralık ev fiyatları şubatta ocak ayına göre yüzde 6.7 yükseldi.

BEYOĞLU'NDA DÜŞÜYOR
Şişhane-Yenikapı Metro Hattı'nın hizmete girmesi Beyoğlu'na ise yaramadı. Buradaki emlak fiyatlarında yükseliş yerine düşüş oldu. Mayısta yaşanan Gezi Parkı olayları nedeniyle bölgede fiyatlar düşmüştü. Aynı trend son 3 aydır da devam ediyor. Buna göre, satılık ev fiyatları yüzde 15.1 düştü. Kiralık ev fiyatları ise yüzde 3.4 azaldı.